Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Online video činiće gotovo pola ukupne internet potrošnje do 2020.

SVET – Očekuje se da će oglašivači ove godine potrošiti ukupno 30 milijardi dolara na online video oglašavanje, a većina tog novca otići će na društvene platforme, uprkos rizicima po brend i prevarama. Porast korišćenja mobilnih uređaja podstiče sve veću konzumaciju video sadržaja (posebno na društvenim platformama optimizovanim za mobilne uređaje), što zauzvrat povećava ulaganja oglašivača u video oglašavanje.

Ovaj, i drugi ključni nalazi predstavljeni su u najnovijem WARC-ovom mesečnom izveštaju o globalnim trendovima oglašavanja, koji ima fokus na online video oglašavanje.

Na online će otići 17.5% globalnog ulaganja u video ove godine, ili 30 milijardi dolara – a većina će otići društvenim platformama. Očekuje se da će ulaganja u online video oglašavanje, uključujući pre-/mid/post roll oglase i video na zahtev na društvenim mrežama i TV-u, porasti za 27,5% i dosegnuti 29,8 milijardi dolara ove godine.

Pored toga, očekivani porast za linearnu televiziju je 1,1%, uz iznos od 140,2 milijarde dolara, što je zapravo na istom nivou zabeleženom u 2010. godini. Tako će na online video zapise otići 17,5% od ukupno 170 milijardi dolara uloženih na video oglašavanje širom sveta ove godine. Ovaj procenat je 2010. godine iznosio samo 1,3%.

Procenti variraju od tržišta do tržišta. Očekuje se kako će online udeo u SAD-u, najvećem tržištu videa, porasti na 19,3% ove godine, sa 15,3 milijardi dolara. Očekuje se da će rast online videa u Kini iznositi 24,7% (na 6,5 milijardi dolara) ove godine, dok će u Velikoj Britaniji udeo online videa u ukupnim ulaganjima u video oglašavanje iznositi 38,2% (2,6 milijardi dolara). Većina tog novca ide na društvene platforme kao što su YouTube i Facebook.

Online video će činiti gotovo pola ukupne internet potrošnje, zahvaljujući rastu mobilnih uređaja. Online konzumiranje video sadržaja, od čega se većina sprovodi putem mobilnih uređaja, u konstantnom je porastu u celom svetu. Projekcije pokazuju kako će konzumiranje porasti na 84,1 minute dnevno u 2020. godini, što je porast od 26,6% u odnosu na projektovanih 66,5 minuta ove godine. Od toga će 62,3% vremena provoditi gledajući putem mobilnih uređaja.

Upoređujući ove brojke s širim podacima o potrošnji medija, udeo dnevne konzumacije videa online raste na svim poljima. Očekuje se da će do 2020. godine dosegnuti gotovo polovinu (46,7%) ukupnog korišćenja interneta, i 17,1% ukupne dnevne medijske potrošnje.

Više informacija dostupno je OVDE.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!