test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Oglasni TV spot Krajslera izazvao burne reakcije u SAD-u

SVET – Oglasni TV spot o gigantu američke auto industrije Krajsleru sa glumcem Klintom Istvudom, izazvao je buru na političkoj sceni u SAD. Spot je emitovan u poluvremenu finala američkog fudbala i tako ponovo otvorio pitanje državne pomoći posrnulim auto kompanijama.
U dvominutnom spotu, u kome se kao narator pojavljuje poznati glumac i reditelj, upoređuje se situacija u poluvremenu sportskog takmičenja sa stanjem u američkoj ekonomiji.
„Poluvreme je. Oba tima su u svlačionicama i dogovaraju se šta da urade da bi dobili utakmicu u drugom poluvremenu. Danas je poluvreme i za Ameriku. Ljudi nemaju posao, pate i pitaju se šta da urade da se situacija popravi“, kaže Klint Istvud u spotu.
Prikazujući slike Detroita, sedišta Krajslera, koji je najviše bio pogođen krizom u auto industriji, Prljavi Hari, ipak unosi pozitivan stav, rekavši da je moguće da se situacija popravi, što su mnogi videli kao njegovu podršku predsedniku Baraku Obami i njegovoj politici spasavanja giganta iz Mičigena.
Naša država ne može da bude srušena jednim udarcem, mi se ponovo uzdižemo i kada se do kraja uzdignemo, svet će ponovo čuti tutnjavu naših mašina, čuje se glas naratora u spotu.

Iako tokom spota nije pomenuto ime bilo kog političara, na Tviteru su se odmah pojavile spekulacije da je Klint Istvud, inače republikanac, na taj način pružio podršku Obami pred novembarske izbore.
Glavni savetnik u Obaminoj kampanji Dejvid Akselrod, kaže da je oglasni spot snažan, ali je generalni menadžer Krajslera Serđo Markione odgovorio da spot nikome ne pruža podršku, već predstavlja univerzalnu i neutralnu poruku za sve građane Amerike.
Istvud, koji je pre četiri godine na izborima podržao republikanskog kandidata Džona MekKejna, rekao je prošle nedelje da nije siguran kome će ovog puta dati svoj glas. „Zasigurno nisam politički orijentisan ka Obami, a TV spot je okrenut ka otvaraju novih radnih mesta i jačanju duha u Americi, i verujem da će se svi političari složiti sa tim“, naveo je poznati glumac.
Administracija bivšeg predsednika Džordža Buša je započela, a Obamina nastavila program oporavka auto industrije koja je bila na izdisaju sa 60 milijardi dolara državne pomoći. Republikanci su zestoko kritikovali Obamu zbog mešanja države u auto industriju, ocenivši da Amerika na taj način postaje socijalistička država.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!