today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

OEBS zabrinut zbog dopuna zakona o oglašavanju u Rusiji

SVET – Predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović izrazila je u ponedeljak zabrinutost zbog predloženih amandmana na ruski zakon o oglašavanju, kojim bi se zabranile reklame na privatnim televizijskim kanalima.
„Pozivam predsednika Ruske Federacije da stavi veto na ovu neopravdanu i restriktivnu meru. Ukoliko se primene, ovi amandmani bi mogli da dovedu do uskraćivanja glavnog izvora prihoda privatnim malim i srednjim kanalima, a to je oglašavanje“, rekla je Mijatović, saopštio je OEBS. Prema njenim rečima, to bi moglo da još više ograniči pluralizam medija i slobodni protok informacija u Rusiji.
Državna Duma Ruske Federacije je 4. jula odobrila amandmane na zakon o oglašavanju, a ukoliko se oni primene, oglašavanje na plaćenim televizijskim kanalima biće zabranjeno ako ti kanali nemaju dozvolu za emitovanje putem radio signala i televizijskih antena ili nisu na listi obaveznih kablovskih programa, podseća se u saopštenju. Prema procenama, u Rusiji bi oko 150 privatnih televizijskih kanala moglo biti ugašeno kao rezultat ovih amandmana.
Predstavnica OEBS-a za slobodu medija prati razvoj medija u svih 57 država članica te organizacije, upozorava na kršenje slobode izražavanja i slobode medija i promoviše punu usklađenost sa smernicama OEBS-a za slobodu medija, podseća se u saopštenju.

Izvor i foto: Tanjug, Blic

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!