Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Održana konferencija o Internetu – DIDS 2014

Pred oko 300 posetilaca, danas u Hotelu „Metropol“ u Beogradu, održan je ovogodišnji „Dan internet domena Srbije“, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). DIDS 2014, peta je godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije, pod sloganom „Domenizacija, Društvenizacija, Dobra lokacija“.
Celodnevni program DIDS-a, pored IT profesionalaca iz svih privrednih oblasti, internet provajdera i ovlašćenih registara, okupio je i ostale domaće korisnike Interneta, koji su imali priliku da uživo čuju iskustva dvadesetak učesnika Konferencije, iz zemlje i inostranstva.
Prvi blok konferencije tradicionalno je bio posvećen aktuelnim svetskim trendovima na Internetu. Iza naslova „Domenizacija“ sledila je priča o uvođenju preko hiljadu novih generičkih internet domena (gTLD). Posle uvodne reč direktora RNIDS-a Danka Jevtovića, usledila je panel diskusija o novoj domenizaciji i posledicama koje ona ima na korisnike Interneta, ovlašćene registre naziva domena i nacionalne internet registre. U diskusiji su učestvovali Michele Neylon, CEO u „Blacknight Internet Solutions“, Urlich Retzlaff, Director of Channel Management u „Public Interest Registry .ORG“, i Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa internet zajednicom u RNIDS-u. Moderator je bio Vladimir Radunović, koordinator edukativnih i trening programa e-diplomatije u „Diplo Foundation“.
Drugi blok DIDS-a sa nazivom „Društvenizacija“ bio je posvećen priči o dobrom prisustvu i pozicioniranju internet sajtova na društvenim mrežama. Ta tema je razmatrana i iz ugla psihologije ponašanja korisnika na Internetu i online istraživanja. Govorilo se i o odnosu prisustva na društvenim mrežama i SEO, uticaju društvenih mreža na razvoj startupa i promociji svog sajta i biznisa na društvenim mrežama. Učesnici u panel diskusiji bili su Nikolina Ljepava, direktor razvoja u „Ninamedia Research“, Radomir Basta, CEO i lead SEO u inbound marketing agenciji „Four Dots“, Marija Petrović, bloger i fotograf online magazina posvećenog hrani – „Mezze.rs“, i Martina Anđelković, online community manager u „Vibe Network“. Moderator je bila Ivana Ćirković, osnivač i urednik ženskog portala „OrganVlasti.com“.
Treći blok DIDS-a nazvan je „Dobra lokacija“ i bio je rezervisan za dobre lokacije na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ, od kojih su neke stvorene i zahvaljujući sredstvima iz 4PI – Programu podrške projektima popularizacije Interneta, koji organizuje RNIDS. U segmentu pod nazivom „Domen .СРБ dve godine kasnije“ lingvista Vlado Đukanović govorio je o zanimljivim internet lokacijama na ćiriličkom .СРБ domenu. Potom su predstavljeni medijski sajtovi www.021.rs, www.prva.rs i www.posmatrac.rs i drugi. Moderator je bio Ivan Minić, osnivač i direktor Burek.com.
Detaljnije informacije o Konferenciji DIDS 2014, kao i linkovi ka video zapisima i galeriji fotografija sa događaja, nalaze se na sajtu na adresama dids.rs i дидс.срб.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!