Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Održana konferencija o Internetu – DIDS 2013

Dan internet domena Srbije (DIDS) održan je 18. aprila, u hotelu „Moskva“, u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).Četvrta godišnja konferencija DIDS 2013 bila je posvećena razvoju Interneta, kako u svetu, tako i na nacionalnim .RS i .SRB domenskim prostorima.
Program DIDS-a je i ove godine bio podeljen u tri bloka i odvijao se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.
Prvi blok pod nazivom „Regulisan, a ipak slobodan Internet“ bio je posvećen aktuelnostima na svetskoj internet sceni, a otvorio ga je Aleksandar Popović, v.d. direktora RNIDS-a novostima iz sveta, sa aprilskog ICANN skupa. Učesnik prve panel diskusije bio je prof. Michael Rotert, direktor Asocijacije nemačke internet industrije (ECO) i počasni predstavnik Evropske asocijacije internet provajdera (EuroISPA). U prvom bloku govorili su i Nevena Ružić, pomoćnica generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i Dejan Petkov, tehnički direktor kompanije „Singi inženjering“. Moderator je bio Vladimir Radunović.
Drugi blok, pod nazvanom „Globalno, a domaće!“ predstavljao je panel diskusiju domaćih internet stručnjaka koji su postigli značajan uspeh i izvan granica Srbije. Program je počeo video prezentacijom „Čiji je ovo brend?“ Lazara Džamića, našeg eksperta za digitalne medije koji radi kao Planning Director u kompaniji „Kitcatt Nohr Digitas“ iz Londona. U panel diskusiji učestvovali su dr Viktor Pocajt, direktor kompanije „Key to Metals AG“ iz Švajcarske, Rade Joksimović, direktor firme „EarnCoupon“ i autor softvera za WordPress Vladimir Prelovac, direktor „Prelovac Media“. Moderator panela bila je Dragana Vukajlović Krstović.
U trećem bloku nazivanom „Uspešni, a na srpskim domenima“ predstavljene su domenske strategije velikih i uspešnih kompanija i institucija, kao i uspešni domaći pojedinci i projekti na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. Nakon video prezentacije infografika „Prednosti .RS domena“, krenula je panel diskusija o domenskim strategijama, čiji je moderator bio Predrag Milićević. Govorili su Ana Marković, brend menadžer za digitalna i specijalna izdanja kompanije „Ringier Axel Springer“, Aleksandra Graovac, savetnik za odnose s javnošću predstavništva „Toyota Srbija“ i Oliver Subotić, upravnik Centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve. Drugi deo trećeg bloka je bio je predviđen za prezentacije projekata na domaćim domenima, a moderator je bio Miloje Sekulić. Predstavljeni su projekti „Detozin“ Miodraga Ristića, portal „Životinje“ firme „Creative Media Art“, „Ćirilovanje“ Udruženja novinara Srbije,“Designed“ Udruženja „Srpska dizajn platforma“ i Organizacija „Standup.rs“.
Dan internet domena Srbije ove godine je posetilo preko 200 ljudi i predstavnika medija.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!