Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Održana konferencija o Internetu – DIDS 2013

Dan internet domena Srbije (DIDS) održan je 18. aprila, u hotelu „Moskva“, u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).Četvrta godišnja konferencija DIDS 2013 bila je posvećena razvoju Interneta, kako u svetu, tako i na nacionalnim .RS i .SRB domenskim prostorima.
Program DIDS-a je i ove godine bio podeljen u tri bloka i odvijao se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.
Prvi blok pod nazivom „Regulisan, a ipak slobodan Internet“ bio je posvećen aktuelnostima na svetskoj internet sceni, a otvorio ga je Aleksandar Popović, v.d. direktora RNIDS-a novostima iz sveta, sa aprilskog ICANN skupa. Učesnik prve panel diskusije bio je prof. Michael Rotert, direktor Asocijacije nemačke internet industrije (ECO) i počasni predstavnik Evropske asocijacije internet provajdera (EuroISPA). U prvom bloku govorili su i Nevena Ružić, pomoćnica generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i Dejan Petkov, tehnički direktor kompanije „Singi inženjering“. Moderator je bio Vladimir Radunović.
Drugi blok, pod nazvanom „Globalno, a domaće!“ predstavljao je panel diskusiju domaćih internet stručnjaka koji su postigli značajan uspeh i izvan granica Srbije. Program je počeo video prezentacijom „Čiji je ovo brend?“ Lazara Džamića, našeg eksperta za digitalne medije koji radi kao Planning Director u kompaniji „Kitcatt Nohr Digitas“ iz Londona. U panel diskusiji učestvovali su dr Viktor Pocajt, direktor kompanije „Key to Metals AG“ iz Švajcarske, Rade Joksimović, direktor firme „EarnCoupon“ i autor softvera za WordPress Vladimir Prelovac, direktor „Prelovac Media“. Moderator panela bila je Dragana Vukajlović Krstović.
U trećem bloku nazivanom „Uspešni, a na srpskim domenima“ predstavljene su domenske strategije velikih i uspešnih kompanija i institucija, kao i uspešni domaći pojedinci i projekti na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. Nakon video prezentacije infografika „Prednosti .RS domena“, krenula je panel diskusija o domenskim strategijama, čiji je moderator bio Predrag Milićević. Govorili su Ana Marković, brend menadžer za digitalna i specijalna izdanja kompanije „Ringier Axel Springer“, Aleksandra Graovac, savetnik za odnose s javnošću predstavništva „Toyota Srbija“ i Oliver Subotić, upravnik Centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve. Drugi deo trećeg bloka je bio je predviđen za prezentacije projekata na domaćim domenima, a moderator je bio Miloje Sekulić. Predstavljeni su projekti „Detozin“ Miodraga Ristića, portal „Životinje“ firme „Creative Media Art“, „Ćirilovanje“ Udruženja novinara Srbije,“Designed“ Udruženja „Srpska dizajn platforma“ i Organizacija „Standup.rs“.
Dan internet domena Srbije ove godine je posetilo preko 200 ljudi i predstavnika medija.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!