Održan prvi MarTech Challenge meetup!

Povodom pokretanja inicijative okupljanja MarTech zajednice, DIRECT MEDIA United Solutions je krajem marta u ICT Hub-u u Beogradu održala prvi u nizu mesečnih meetup-ova MarTech Challenge, a na kojem su govorili COO i Managing Director DIRECT MEDIA United Solutions Jovan Stojanović i osnivač startapa Hunch Siniša Raković.

„Naše tržište ima relativno mali broj registrovanih startapa u oblasti marketinga, a veliki potencijal. To je najpre zbog toga što je ova industrija dosta specifična i morate da je dobro poznajete da biste mogli da kreirate napredna rešenja. Istoremeno, u našem svakodnevnom poslu prepoznajemo situacije gde bi upliv tehnologije unapredio procese. Zato smo i pokrenuli ovu inicijativu, kako bismo na mesečnim MarTech okupljanjima, kroz deljenje iskustava naših najuspešnijih startapa u ovoj oblasti, iskustava predstavnika marketinške zajednice, i uvidima u primere sa globalnog tržišta, došli do tema i ideja na čijem razvoju želimo da radimo zajedno u budućnosti. Želimo i da izaberemo najbolji MarTech startap regije ove godine, ali o tome ćemo nešto više u narednim okupljanjima”, rekao je Jovan Stojanović.

Siniša Raković, osnivač jednog od najuspešnijih startapa u oblasti advertajzinga na ovim prostorima, predstavio je ICT Hub publici svoj preduzetnički put, odgovorio na pitanja kako brendovi mogu da postanu skalabilni online, kako funkcioniše softver koji generiše više od nekoliko stotina hiljada reklama, koristeći kreativnu automatizaciju i personalizaciju.

“Trebalo da ima što više ovakvih inicijativa kako bi se podigla svest o marketing tehnologijama na ovim prostorima. Na tržištu Srbije postoji prostor za razvoj startapa u oblasti marketinga i verujem da će kroz projekat MarTech Challenge biti sve više i više timova koji će se baviti tom oblasti, jer upravo ovakve inicijative mogu da daju i kompanijama i agencijama podijum. Saradnja Hunch-a sa DIRECT MEDIA United Solutions je sjajna, budući da su prvi prepoznali to što mi radimo, otvorili nam njihov proces i ukazali na to što je njima potrebno. Mislim da je to svetla budućnost u svakom pogledu, i da sledi pozitivne promene kod brendova i u agencijama kada je reč o novim tehnologijama”, izjavio je Siniša Raković.

Naredno MarTech Challenge okupljanje u ICT Hub-u biće organizovano u aprilu. DIRECT MEDIA United Solutions pokrenula je ovu inicijativu sa ciljem da postakne razvoj domaće startap scene i pokaže kako tehnologije i inovacije uspešno mogu da menjaju marketinšku industriju.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari