Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Od srede emitovanje probnog digitalnog TV signala

Prvi signal Inicijalne mreže za testiranje emitovanja digitalnog TV signala biće pušten 21. marta sa Avalskog tornja, najavilo je Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV).
Inicijalna mreža ima za cilj da upozna stanovništvo u zonama prijema, kao i emitere, sa prednostima koje nudi digitalni TV signal, a u rad se pušta i oprema dobijena kroz pretpristupne fondove Evropske unije.
Ovim činom, značajnim za Srbiju i ETV, naša zemlja počinje da ispunjava svoje međunarodne obaveze, preuzete na Konferenciji u Ženevi 2006. godine, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću. Početkom rada Inicijalne mreže, Srbija pre mnogih država u okruženju realizuje preuzete obaveze na poslovima digitalnog zemaljskog emitovanja televizijskih programa.
Inicijalnu mrežu sačinjavaju 13 plus dve emisione lokacije, sa kojih će se, u periodu do konačnog gašenja analognog predajnika (kompletnog prelaska na digitalno emitovanje), istovremeno emitovati analogni i digitalni televizijski program. Dve dodatne emisione lokacije – Košutnjak i Stojčino brdo, predviđene su za formiranje SFN (Single Frequency Network) mreže na teritoriji grada Beograda, na istoj frekvenciji.
U skladu sa usvojenom Strategijom Vlade Srbije o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji i Pravilnikom o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu u zemaljskoj, digitalnoj radiodifuziji, signal emitovan u Inicijalnoj mreži biće po standardu DVB-T2, uz primenu MPEG-4 kompresije video signala.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!