Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Objavljeni Nacrti zakona o javnim servisima i elektronskim medijima

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je u sredu na svom sajtu Nacrte zakona o elektronskim medijima i javnim servisima o kojima će biti sprovedena javna rasprava. Nacrtom zakona o javnim medijskim servisima predvidjeno je da u Srbiji postoje dva javna servisa – Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine, a umesto pretplate, uvodi se njihovo finansiranje iz budžeta Srbije.
Pored budžetskog finansiranja, javnim servisima dozvoljeno je, kao i do sada, da se finansiraju od reklama, drugih sopstvenih prihoda, poput koncerata i izložbi, kao i preko međunarodnih fondova. Predstavnici Ministarstva kulture najavili su ranije da će budžetsko finansiranje javnih servisa potrajati dve godine. Novi zakon o elektronskim medijima trebalo bi da zameni dosadašnji Zakon o radiodifuziji, a nacrtom su između ostalog predviđene nadležnosti i ovlašćenja Republičke radiodifuzne agencije, kao i obaveze emitera.
Nacrtom zakona predvidjeno je da elektronski mediji mogu biti javni servisi, komercijalne stanice i stanice nevladinog sektora.

Izvor: Beta

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!