Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Obim oglašavanja u Rusiji niži za 40 odsto

SVET – Pad obima reklama u ruskim medijima od početka ove godine dostigao je 30-40 odsto. U januaru je obim reklama na televizijskim kanalima smanjen 28 odsto, a na radijskim 30 odsto. Najveći pad, od 35 odsto, pretrpeli su štampani mediji, a među njima časopisi, gde je pad obima reklama dostigao 40 odsto, rekao je zamenik ministra za veze i masovne komunikacije Rusije Aleksej Volin.
Prema njegovim rečima, posle pada kursa rublje, popularnost Rusije na svetskom tržištu oglašavanja je prepolovljena. Volin smatra da bi povratak oglašavanja duvana, alkohola i medicinskih preparata u medijima, mogao znatno da poboljša situaciju na tržištu. On je napomenuo da se poboljšanje ne bi osetilo odmah, jer su budžeti za reklamu za prvo polugodište davno usvojeni, a za drugo isplanirani. Zato bi trebalo hitno preduzeti mere kako bi mogle da daju rezultate u drugoj polovini godine ili početkom sledeće, objasnio je sagovornik agencije.
Volin je rekao da nema ništa protiv smanjenja poreskog opterećenja za medijsku granu, ali, po njegovom mišljenju, to je teško izvodljivo. Ministarstvo za veze i masovne komunikacije jesenas je napravilo antikrizni program koji se, pre svega, zasniva na liberalizaciji reklamnog tržišta i u borbi protiv neopravdanih povećanja cena reklamnog prostora, ukazao je on.

Izvor: Tanjug

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!