today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

NUNS: Pogoršan položaj medijskih profesionalaca

Proteklih godinu dana, između dve skupštine Nezavisnog udruženja novinara Srbije, obeležilo je dodatno pogoršanje socijalno-ekonomskog i profesionalnog položaja medija i medijskih radnika u Srbiji, izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović. On je predstvlajući izveštaj o radu NUNS-a u proteklih godinu dana, naglasio da su se tokom 2011. i u prvoj polovini 2012. nastavile najdrastičnije restrikcije u medijskoj industriji.
„Vlasnici medija i njihovi menadžersko-upravljački timovi rešenja svojih finansijskih problema po pravilu nalaze u smenjenju proizvodnih troškova što se najdirektnije ogleda u sve nižim platama i honorarima, uskraćivanju elementarnih radnih i socijalnih prava novinara i drugih medijskih radnika“, kazao je Obradović na redovnoj godišnjoj Skupštini NUNS-a. On je podvukao da sve gori, pa i ponižavajući uslovi za rad u medijima najdirektnije pogađaju dostojanstvo medijskih profesionalaca ugrožavajući i osnovne standarde novinarske profesije.
„Izveštaj “Medijske slobode u Srbiji u evropskom ogledalu”, sačinjen u prvoj polovini 2012. u okviru zajedničkog projekta NUNS-a, ANEM-a, NDNV-a i Lokal presa, i uz finansijsku podršku organizacije Branitelji ljudskih prava (Civil Rights Defenders), pokazuje da se od ukupno 27 indikatora za procenu medijskih sloboda u zemljama članicama Saveta Evrope u Srbiji ostvaruju samo četiri: sloboda ulaska u novinarsku profesiju, sloboda pristupa Internetu i stranim medijima, razdvojenost učešća u izvršnim organima vlasti od profesionalnog obavljanja medijskih poslova i ograničenost prava medija na ekskluzivno izveštavanje o događajima od izuzetnog javnog značaja“, rekao je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Izvor: Medija centar Beograd

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!