today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Novinarstvo jeste u krizi, ali ne propada!

REGION – O trenutnom stanju novinarstva ni među novinarima nema saglasnosti, pokazala je panel diskusija „Šta je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj“ na Weekend Media Festivalu.
Za Tomislava Klauškog iz 24sata propadanje novinarstva traje jako dugo, ali je ono još uvek žilavo, a po broju upisanih novinara na fakultete čini se i da je još popularno. Slavica Lukić iz Jutarnjeg lista, međutim, tvrdi da je kriza snažno pogodila medije, uslovi rada znatno su pogoršani, a u štampanim medijima je od 2008. do 2012. godine broj novinara smanjen za čak 47 odsto.
Za Željka Velu sa Nove TV najveći je problem što je u hiperprodukciji i borbi za gledanost i klikove isplivala površnost, pa je postalo najvažnije biti prvi, makar bio i netačan, s čime se slaže i Sanja Mikleušević sa HTV-a. No, to ne znači, dodaje Vela, da danas nema sjajnih novinara i sjajnih medija, samo bi trebalo smanjiti sadržaje na prvu loptu, koji donose brzu zaradu.
S druge strane, Gojko Drljača iz Večernjeg lista tvrdi kako je glupost da novinarstvo propada, jer je tržište novinarstva drastično naraslo u poslednjih 25 godina. Iako je tiraž štampanih medija pao za 700-800 hiljada, broj poseta na portalima istovremeno je porastao za 800 hiljada, što znači da nema pada kvantiteta. Što se kvaliteta tiče, Drljača kaže da je kao urednik posebnog izdanja povodom 55 godina Večernjeg lista prelistavao stare brojeve novina i uverio se da su mediji danas daleko napredniji. Podatak o smanjenju broja novinara u štampanim medijima, koji je navela Slavica Lukić, Drljača tumači kao povećanje učinkovitosti, a ne krizu novinarstva. Drljača smatra i da PR u Hrvatskoj propada, a o tome se ne raspravlja na panelima. Za Klauškog i Velu PR je legitiman kanal komunikacije, a na svakom je mediju da odluči kako će ga koristiti.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!