test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Novinari Rojtersa u dvodnevnom štrajku

SVET – Novinari agencije Rojters koji rade u Velikoj Britaniji, stupiće u četvrtak i petak u štrajk, prvi put posle više od 25 godina, zato što je matična kompanija Tomson Rojters odbila da im poveća plate, javljaju mediji.
Odluka o štrajku doneta je u petak, tako da će novinari Rojtersa u četvrtak, 9. februara, početi 48-očasovni štrajk. Novinari su nezadovoljni zato što im je ponuđeno povećanje od samo 1,75 odsto, dok su oni tražili povećanje na nivou inflacije u Britaniji, odnosno četiri odsto.
„Pokušali smo da postignemo dogovor sa upravom, ali je kompanija odbila našu ponudu i većina novinara Tomson Rojtersa donela je odluku o štrajku, prvi put u više od 25 godina“, saopštili su predstavnici londonskog ogranka Nacionalne unije novinara (NUJ) Majk Rodi i Helen Long.
Glavni urednik Rojters njuza Stiven Adler rekao je da je kompanija obaveštena da će štrajkovati 150 novinara. „Poštujemo pravo naših kolega da preduzmu takvu akciju kao deo pregovaračkog procesa i radujemo se da ih pozdravimo kad se vrate na posao njihovog narednog radnog dana“, saopštio je Adler, koji se nalazi u sedištu Rojtersa u Njujorku. On je dodao da je novinska agencija, koja emituje vesti iz regionalnih biroa u Londonu, Njujorku, Vašingtonu i Singapuru, obezbedila da korisnici dobijaju vesti i tokom štrajka. Štrajk, koji podržava 83 odsto članova NUJ-a u Londonu, neće uticati na rad 2.800 novinara koji rade van Velike Britanije.

Izvor: Beta/Blic

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!