Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Nova lista potvrđenih predavača na SHARE konferenciji

Spisak gostiju ovogodišnje konferencije o Internetu, aktivizmu i alternativnoj kulturi u isto vreme se širi brojem potvrđenih učesnika koliko i temama koje će biti zastupljene na predavanjima i diskusijama.
Među njima su George Lemnaru, tvorac svetski popularne onlajn igrice ‘eRepublik’ koja je nedavno u fokusu javnosti zbog subverzivnih podviga igrača iz Srbije, doktor molekularne biologije sa Kembridža Aubrey de Grey koji će govoriti o nužnosti za izbegavanjem starenja i regenerativnim tehnikama za vraćanje mladalačkih ćelijskih struktura u ostarela tkiva i organe.
Svoj rad predstaviće i Vuk Ćosić, međunarodno priznat pionir Internet umetnosti koji je nakon odlaska iz Beograda početkom devedesetih veoma uticao na oblikovanje brojnih art pokreta na mreži, kao i Slava Mogutin, prvi ruski disident kome je dat politički azil u SAD zbog aktivizma u domenu prava homoseksualaca. Iskustva u svojoj borbi za slobode i ljudskim pravima preneće i Sawor Mon iz Burme, čiju vladu koja upravlja potpomognuta vojskom aktivisti nazivaju ‘hibridnim režimom’, a koji čvrsto veruje da svaki mlad čovek treba da ima pristup informacijama u digitalnom dobu kako bi se situacija u zemlji promenila.
Osim ovih predavanja biće predstavljen i BitCoin, nova međunarodna digitalna valuta bez centralnog autoriteta i posrednika, kao i domaći pokreti Društveni centar i NOFM koji ulažu napore za stvaranje novih prostora namenjenih alternativnoj kulturi, aktivizmu i nauci.
Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila u beogradskom Domu Omladine i nekoliko alternativnih lokacija. Informacije o do sada objavljenom programu i konferenciji dostupne su na adresi www.shareconference.net.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!