Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Nova lista potvrđenih predavača na SHARE konferenciji

Spisak gostiju ovogodišnje konferencije o Internetu, aktivizmu i alternativnoj kulturi u isto vreme se širi brojem potvrđenih učesnika koliko i temama koje će biti zastupljene na predavanjima i diskusijama.
Među njima su George Lemnaru, tvorac svetski popularne onlajn igrice ‘eRepublik’ koja je nedavno u fokusu javnosti zbog subverzivnih podviga igrača iz Srbije, doktor molekularne biologije sa Kembridža Aubrey de Grey koji će govoriti o nužnosti za izbegavanjem starenja i regenerativnim tehnikama za vraćanje mladalačkih ćelijskih struktura u ostarela tkiva i organe.
Svoj rad predstaviće i Vuk Ćosić, međunarodno priznat pionir Internet umetnosti koji je nakon odlaska iz Beograda početkom devedesetih veoma uticao na oblikovanje brojnih art pokreta na mreži, kao i Slava Mogutin, prvi ruski disident kome je dat politički azil u SAD zbog aktivizma u domenu prava homoseksualaca. Iskustva u svojoj borbi za slobode i ljudskim pravima preneće i Sawor Mon iz Burme, čiju vladu koja upravlja potpomognuta vojskom aktivisti nazivaju ‘hibridnim režimom’, a koji čvrsto veruje da svaki mlad čovek treba da ima pristup informacijama u digitalnom dobu kako bi se situacija u zemlji promenila.
Osim ovih predavanja biće predstavljen i BitCoin, nova međunarodna digitalna valuta bez centralnog autoriteta i posrednika, kao i domaći pokreti Društveni centar i NOFM koji ulažu napore za stvaranje novih prostora namenjenih alternativnoj kulturi, aktivizmu i nauci.
Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila u beogradskom Domu Omladine i nekoliko alternativnih lokacija. Informacije o do sada objavljenom programu i konferenciji dostupne su na adresi www.shareconference.net.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!