Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

„Njuzvik“ i „Gardijan“ odlaze sa kioska

SVET – Poslednji štampani broj američkog magazina „Njuzvik“ pojaviće se na kioscima 31. decembra 2012. godine, posle čega će ovaj magazin izlaziti samo na internetu. Slična sudbina uskoro očekuje i britanski „Gardijan“. Američki magazin Njuzvik prestaće posle 80 godina da izlazi u štampanoj formi i od početka 2013, postojaće samo u digitalnom formatu, što će podrazumevati i otpuštanje zaposlenih.
Poslednje štampano izdanje Njuzvika u SAD pojaviće se na kisocima 31. decembra ove godine. Imajući u vidu da sve više čitalaca vesti čita na svojim mobilnim telefonima i tabletima, mediji se sve više okreću digitalnom formatu, odnosno internetu. Pored Njuzvika, finansijski magazin Smartmani u junu je objavio da ukida štampani i prelazi na digitalni format. Tada je najavljeno da će 25 radnih mesta u tom magazinu biti ukinuto. Vest o ukidanju štampanog izdanja saopštena je danas na sajtu Njuzvika. Glavna urednica magazina Tina Braun rekla je da se očekuje i smanjenje broja zaposlenih, ali nije iznela detalje.
Tina Braun je rekla i da će se magazin na internetu pojaviti pod nazivom Njuzvik global i da će vesti moći da se čitaju uz novčanu pretplatu. Slična sudbina će, kako su najavili vlasnici, uskoro zadesiti i britanski Gardijan, kao i poslovni dnevnik Obzerver. Iako je urednik ova dva ugledna britanska lista pokušao da utiče da se štampanje novina produži još nekoliko godina, a da se „digitalizuje“ samo izdanje za SAD, na internet će se preseliti i Gardijan i Obzerver.
Glavni razlog ukidanja štampanog izdanja su višegodišnji gubici štampanih izdanja i sve veći prihodi od marketinga na internetu.

Izvor: RTS

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!