Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

„Njuzvik“ i „Gardijan“ odlaze sa kioska

SVET – Poslednji štampani broj američkog magazina „Njuzvik“ pojaviće se na kioscima 31. decembra 2012. godine, posle čega će ovaj magazin izlaziti samo na internetu. Slična sudbina uskoro očekuje i britanski „Gardijan“. Američki magazin Njuzvik prestaće posle 80 godina da izlazi u štampanoj formi i od početka 2013, postojaće samo u digitalnom formatu, što će podrazumevati i otpuštanje zaposlenih.
Poslednje štampano izdanje Njuzvika u SAD pojaviće se na kisocima 31. decembra ove godine. Imajući u vidu da sve više čitalaca vesti čita na svojim mobilnim telefonima i tabletima, mediji se sve više okreću digitalnom formatu, odnosno internetu. Pored Njuzvika, finansijski magazin Smartmani u junu je objavio da ukida štampani i prelazi na digitalni format. Tada je najavljeno da će 25 radnih mesta u tom magazinu biti ukinuto. Vest o ukidanju štampanog izdanja saopštena je danas na sajtu Njuzvika. Glavna urednica magazina Tina Braun rekla je da se očekuje i smanjenje broja zaposlenih, ali nije iznela detalje.
Tina Braun je rekla i da će se magazin na internetu pojaviti pod nazivom Njuzvik global i da će vesti moći da se čitaju uz novčanu pretplatu. Slična sudbina će, kako su najavili vlasnici, uskoro zadesiti i britanski Gardijan, kao i poslovni dnevnik Obzerver. Iako je urednik ova dva ugledna britanska lista pokušao da utiče da se štampanje novina produži još nekoliko godina, a da se „digitalizuje“ samo izdanje za SAD, na internet će se preseliti i Gardijan i Obzerver.
Glavni razlog ukidanja štampanog izdanja su višegodišnji gubici štampanih izdanja i sve veći prihodi od marketinga na internetu.

Izvor: RTS

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!