Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

NIN: Vlada ukida pretplatu na RTS

Vlada Srbije, najverovatnije tokom nekoliko narednih meseci, ukinuće pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi.
Iako je prethodnih dana Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeski nameta kojim je opterećena ovdašnja privreda, NIN saznaje da će biti ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti ili preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra.
Iz radne grupe saznajemo da će pored pretplate država ukinuti i firmarinu za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivno vodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu. Iako još uvek nema precizne računice koliko bi privreda i građani uštedeli ukidanjem ovih parafiskalnih oblika, procena je da bi uštede mogle iznositi od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara na godišnjem nivou.
Sa druge strane, u novinarskim udruženjima se protive ukidanju pretplate za RTS, pogotovo ukoliko država planira da se ubuduće javni servis finansira iz republičkog budžeta.
Tako se u saopštenju UNS-a navodi da postoji zakon kao osnov za finansiranje RTS-a i da, ukoliko želi da promeni način finansiranja, država mora obezbediti zakon koji će garantovati ekonomsku nezavisnost RTS-a, ali i mehanizme kako bi se taj zakon sprovodio.

Izvor: Blic online

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!