Nielsen od sada meri efikasnost integracije brenda!

SVET – Nielsen Branded Integration Intel je prvi standardizovani alat kojim će se pratiti, meriti i procenjivati integracija brendova – kao i bilo kakva pojavljivanja ili pominjanja proizvoda – na linearnoj televiziji, videozapisima kratkog formata i pretplatničkim VOD uslugama poput Netflixa.

Merni podaci pomoći će mrežama i marketerima da odrede koliko je medijska izloženost kroz takve kampanje delovala, u poređenju sa tradicionalnim televizijskim oglašavanjem, a Nielsen tvrdi kako bi to na kraju trebalo dovesti do preciznije monetizacije integracije brendova.

Nielsen Branded Integration Intel će analizirati i “ocenjivati” svako pojavljivanje brenda u sadržaju, uključujući faktore poput veličine, lokacije, trajanja, uticaja i drugih.

„Mi pomažemo klijentima da shvate prirodu njihovih brend integracija na način na koji to nisu bili u mogućnosti pratiti pre“, rekla je Renee Plato iz Nielsena.

Ovaj alat obuhvata šest različitih vrsta klasifikacija, uključujući verbalna spominjanja, pasivno ili aktivno, brendirano ili nebrendirano pojavljivanje i sl. Podaci se zatim razgrađuju dalje, pri čemu se obraća pažnja na veličinu brenda, lokaciju, istaknutost…


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari