today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Nema zarada, nema „živog“ programa

Zaposleni i honorarni saradnici televizije „Avala“ saopštili su da i dalje odbijaju da emituju program „uživo“ do isplate svih zaostalih zarada. Oni su apelovali na predstavnike vlasti i nadležne institucije da ispitaju pozadinu poslovanja i kako je moguće da se radnicima nekažnjeno ne isplaćuju zarade od decembra 2011. godine. Stalno zaposlenima se, kako je saopšteno, duguju plate od decembra 2011. godine, dok se honorarnim saradnicima duguje od novembra 2011. godine.
„Posle dva meseca od početka rada i prekida štrajka 22. februara, u koji smo ušli zbog neisplaćenih zarada i honorara, zaposleni na televiziji ‘Avala’ su 4. maja ponovo obustavili realizaciju živog programa, a ni nakon 20 dana od tog datuma nijedna od nadležnih institucija nije reagovala“, navodi se u saopštenju. Zaposleni, kako je saopšteno, postavljaju i pitanje Rrepubličkoj radiodifuznoj agenciji kako je moguće da televizija sa nacionalnom frekvencijom već tri nedelje ne emituje program iz sopstvene produkcije, što je, kako tvrde, u obavezi po elaboratu za koji je dobijena dozvola.
Štrajk je, kako podsećaju, prekinut zbog čvrstih obećanja vlasnika televizije datih pred članovima RRA da će do 1. aprila isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima i konsolidovati televiziju. Zaposleni su, dodaje se u saopštenju, iz tih razloga i obećanja prekinuli štrajk, a tri meseca kasnije, sa dve „izgubljene“ plate za dva meseca štrajka, radnici se nalaze u težoj situaciji nego pre početka štrajka u decembru 2011. godine.

Izvor: Mondo

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!