Neizvesna sudbina TV Avale

Zaposleni na TV Avali, koji su već 29 dana u štrajku, odlučili su da radikalizuju protest, jer do danas nisu dobili ni dinar od pet i po plata, odnosno šest honorara, koliko im se duguje.
Zaposleni su juče „vratili impresum sa informacijom o štrajku u levi gornji ugao ekrana, koji su pre nedelju dana sami skinuli, kao znak dobre volje prema novom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku, Dušanu Pančiću“, navodi se u saopštenju.
Međutim, od tada se ništa nije promenilo, napominju zaposleni, ukazujući da ni jedna od nadležnih institucija nije reagovala na „grubo kršenje Zakona o radu (Član 16.) od strane menadžmenta i vlasnika TV Avale“.
Impresum sa informacijom o štrajku, prema mišljenju članova Saveta RRA, advokata i strukovnih udruženja, zakonski je opravdano sredstvo borbe zaposlenih za svoja ugrožena prava.
Vraćanje impresuma sa informacijom o štrajku samo je prvi korak, napominju zaposleni i najavljuju da će za sedam dana dodatno radikalizovati štrajk, ukoliko i dalje ne bude odgovora nadležnih institucija.
Vlasnici TV Avale obećali su pre nedelju dana članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju, dok je na poslednjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika televizije – Željkom Mitrovićem, zaključeno da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari