Najbolja agencija BalCannesa je Bruketa&Žinić&Grey!

REGION – Druženje na Weekend Media Festivalu odloženo je za neke bolje prilike i sigurnija vremena, no inspiracija je uvek dobrodošla – zato su regionalna revija kreativnosti i proglašenje dobitnika posebnih nagrada BalCannesa održani juče na Facebook stranici BalCannesa, a prenos uživo pratili su i navijali učesnici iz komunikacijske industrije diljem regije.

I ove su godine, zahvaljujući nizu stručnjaka iz cele regije okupljenih na virtuelnom žiriranju, takmičari regionalne komunikacijske industrije imali priliku saznati kako na iste projekte gledaju oglašivači, agencije i novinari, a svaka od tri grupe žirija dodelila je nagradu najboljim projektima prema svom izboru.

Prestižnu titulu najbolje agencije BalCannesa dobila je agencija Bruketa&Žinić&Grey, čijih je čak pet projekata žiri smestio među najboljih 25 u regiji pre primene pravila o ravnomernoj zastupljenosti podnosilaca prijava, čime su se među top 25 našla tri projekta s visokim ocenama. Projekt Dual purpose for a higher purpose agencije Saatchi&Saatchi Croatia i klijenta Violete proglašen je najboljim projektom BalCannesa, a nosilac je još nekoliko lavova BalCannesa – posebne nagrade žirija agencija, posebne nagrade žirija novinara i nagrade za najbolji regionalni projekat, dok je njihov projekat Toilet paper can save your ass dobitnik nagrade žirija klijenata.

Nagradu za hrabrost klijenta, koju je žiri BalCannesa uveo prošle godine, osvojila je Violeta, a posebna je novost ovogodišnjega BalCannesa nagrada New normal – vandredni lav za vanredne uslove, kojoj je cilj bio nagraditi najbolji projekat kreiran tokom ovogodišnje pandemije zbog istaknute inovativnosti, snalažljivosti i kreativnosti usled bitno otežanih uslova stvaranja i življenja. Po tim se kriterijumima istaknula agencija McCann Beograd, koja je New Normal lava osvojila za projekat Thank you, Doctors.

Svi oni koji još nisu pogledali reviju i proglašenje dobitnika lavova i dalje to mogu učiniti na Facebook stranici BalCannesa, a svi pristigli projekti uskoro će biti objavljeni na BalCannes Yellow Pages, online bazi agencija komunikacijske industrije koja tokom cele godine služi kao koristan alat oglašivačima u potrazi za novim poslovnim partnerima.

U nastavku pogledajte najboljih 25 projekata ovogodišnjega BalCannesa abecednim redom, a više informacija potražite na službenim stranicama BalCannesa.

1. #jedvacekam – Studio Sonda
2. #volitePipi – Imago Ogilvy
3. Bonbon Bontovnici – McCann Zagreb
4. Burek za predsjednika – Reroot
5. BUZZ – New Moment Ljubljana
6. ChaTheater – Saatchi & Saatchi Belgrade
7. Dual purpose for a higher purpose – Saatchi&Saatchi Croatia
8. Find your vocation – Idea Plus Communications Skopje
9. Free the trees – New Moment New Ideas Company
10. Good morning, emotions! – Grey Ljubljana
11. HT Unlimited – McCann Zagreb
12. Kod kuće je najbolje – BBDO Zagreb
13. Lito je tamo di si ti – Imago Ogilvy
14. Najbolje iz Hrvatske – ZOO agencija
15. Najbolji način za održati socijalnu distancu – Bruketa&Žinić&Grey
16. Ostani u svojoj gajbi – Bruketa&Žinić&Grey
17. Plazma Rituali – McCann Beograd
18. Ponesi me doma – Saatchi&Saatchi Croatia
19. Proteini.si spletna kampanja – Squareme
20. Teleportacija – BBDO Zagreb
21. Thank you, Doctors – McCann Beograd
22. The Silence of the Bees – New Moment New Ideas Company
23. This is not Planica stickers – Internavti
24. Tko pije, taj plaća – Bruketa&Žinić&Grey
25. Toilet paper can save your ass. – Saatchi&Saatchi Croatia


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari