today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Nagrade za izveštavanje o EU

Nagrade za izveštavanje o evropskim integracijama biće uručene danas, a među nagrađenima je i novinarka Novog magazina Mirjana Pantić.
Mirjana Pantić nagrađena je za najbolji novinski izveštaj pod nazivom „Napaljeni jarac pod embargom“, koji je objavljen u broju 4. nedeljnika Novi magazin.
„Iza duhovitog naslova ‘Napaljeni jarac pod embargom’ krije se priča o tome koji prirodni lekovi više ne mogu da se kupe u EU usled stupanja na snagu nove direktive, prema kojoj se bilje može prodavati kao medikamet samo ako je sertifikovano po utvrđenoj proceduri. Proizvođači lekovitog bilja, uključujući i one iz Srbije, imali su sedam godina da se prilagode novim uslovima tržišta, koji u osnovi imaju za cilj bezbednost potrošača“, navedeno je u obrazloženju žirija.
Nagrade tradicionalno dodeljuju Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Erste Banka.
U kategoriji „najbolji televizijski izveštaj“ nagradu su podelili novinari Miroslav Nackov iz RTV Caribrod i Bojan Brkić sa RTS-a. Gordana Lazarević iz novinske agencije Beta nagrađena je za najbolji prilog o projektu realizovanom u Srbiji, koji je finansirala EU. Reč je o priči „Čistilište“ koja je deo serijala „Evropa na delu“. Ines Meštrović, sa beogradske televizije Studio B, dobila je nagradu u kategoriji “najbolji prilog u lokalnom mediju” za emisiju emitovanu u okviru projekta “4B”. U kategoriji najbolji prilog u oblasti malih i srednjih preduzeća nagrađena je Aleksandra Krstić iz produkcijske grupe „Mreža“ za prilog u emisiji “Evronet“ pod nazivom “Organska proizvodnja uz pomoć EU”. Za najbolji radijski izveštaj nagrađen je Uroš Urošević iz požarevačkog radija Radio Boom 93, a za najbolji prilog objavljen na Internetu nagradu je dobila novinarka portala Euractiv Smiljane Vukojičić Obradović.
Vladimir Novaković sa Internet portala B92, nagrađen je za najbolji interaktivni medijski sadržaj, dok je nagradu za najbolji studentski novinarski rad dobila Danica Čigoja sa FMK radija (studentski radio Fakulteta za medije i komunikacije).
Žiri je saopštio da je na konkurs pristiglo 40 radova, ali da među njima nije bio nijedan rad za čije objavljivanje su korišćene društvene mreže. S obzirom da je u ostalim kategorijama bilo dosta prijavljenih radova koji su ispunjavali kriterijume da budu nagrađeni, odlučeno je da se dodele dve nagrade u konkurenciji najboljeg televizijskog priloga, navedeno je u saopštenju Kancelarije za evropske integracije. Nagrada za dobitnike konkursa je studijsko putovanje u Brisel.
U žiriju su bili Petar Jeremić iz Udruženja novinara Srbije, Dragan Janjić iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Ivana Đurić iz Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Mirjana Šakić i Vojislav Stevanović iz Erste banke i Aleksandar Đorđević, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Izvor: Novi magazin

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!