today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Na vrhu liste iste agencije za tržišne komunikacije

U nastavku objavljujemo rezultate poslovanja agencija za tržišne komunikacije u Srbiji za 2021. godinu, a u okviru studije Agency Report, koju Marketing mreža sprovodi poslednjih pet godina.

MMS COMMUNICATIONS/PUBLICIS ONE nalazi se na samom vrhu liste po poslovnom prihodu i na četvrtom mestu po neto dobiti. Ova agencija je u 2021. godini zabeležila rast poslovnog prihoda za 11,35%, rast neto dobiti za 10,14% i rast broja zaposlenih za 2,27%. Takođe, treba napomenuti da u je u Agenciji za privredne registre Republike Srbije MMS Communications registrovan kao pravno lice u okviru koga posluje sedam ogranaka, među kojima su i agencije Leo Burnett i Saatchi&Saatchi.

Na drugom mestu po poslovnom prihodu i na 30. po neto dobiti nalazi se agencija NEW MOMENT NEW IDEAS COMPANY. Ova agencija zabeležila je u 2021. rast poslovnog prihoda za 7,63%, pad neto dobiti za 60,07% i rast broja zaposlenih za 3,8%.

Na trećem mestu po poslovnom prihodu i 38. po neto dobiti nalazi se agencija REAL GRUPA RGS. Ova agencija je u 2021. zabeležila rast poslovnog prihoda od 9,87%, pad neto dobiti za 80,71% i rast broja zaposlenih za 31,25%.

Četvrto mesto po poslovnom prihodu pripalo je agenciji MCCANN BEOGRAD. Ova agencija zabeležila je u 2021. godini rast poslovnog prihoda za 20,37% i rast neto dobiti za 128,42%. Broj zaposlenih opao je za 9,33%.

Peto mesto po poslovnom prihodu pripalo je agenciji OVATION BBDO, koja je zabeležila rast od 41,64%. Neto dobit povećana je za 118,77%, kao i broj zaposlenih za 7,41%.

U TOP 10 agencija po poslovnom prihodu iz 2021. godine nalaze se i agencije: FULLHOUSE OGILVY, SMART VISION, EXECUTIVE GROUP, STUDIO NEXUS i T&T BRAND FACTORY. Na samom vrhu liste po neto dobiti, treću godinu za redom, našla se agencija OPEN MIND, iako beleži pad od 24,56% u odnosu na 2020. godinu.

U Agenciji za privredne registre Republike Srbije registrovana su ukupno 143 pravna lica koja se primarno bave tržišnim komunikacijama (nudeći, pre svega, uslugu integrisanih komunikacija), što je 8 agencija više nego u 2020. godini.

Ukupan poslovni prihod agencija za tržišne komunikacije u 2021. povećan je za 23,37%, kao i neto dobit za 48,61%. Broj zaposlenih u agencijama za tržišne komunikacije porastao je za 5,98%.

Nakon poslovno veoma neizvesne 2020, prošla godina donela je ohrabrenje i novu energiju za veliki broj agencija za tržišne komunikacije u Srbiji. Većina agencija uspela je pozitivno da završi poslovnu godinu i zadrži svoju poziciju na rang listi.

Celu tabelu pogledajte na platformi AdNetwork.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!