test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Mikelanđelov David u reklami drži pušku

SVET – Ministarstvo kulture Italije izrazilo je oštro negodovanje zbog reklame jedne američke firme za proizvodnju oružja na kojoj je čuveni Mikelanđelov David prikazan sa puškom u ruci. Slika Davida sa snajperom, koju je objavio jedan broj italijanskih medija, deo je reklamne kampanje firme „ArmaLite“ iz Ilinoisa za pušku AR-50A1 koja je predstavljena kao „umetničko delo“ vredno 3.000 dolara.
Ministar kulture Dario Frančeskini pozvao je američku kompaniju da smesta povuče reklamu, navodeći da je slika Davida sa snajperom „uvredljiva i u suprotnosti sa zakonom“. „Preduzećemo mere protiv američke kompanije kako bi je primorali da odmah povuče reklamu“, naveo je on, dodajući da je italijanska vlada jedina ovlašćena da odlučuje o komercijalnoj upotrebi skulpture.
Anđelo Tartuferi, direktor Galerije Akademije u Firenci, gde je Mikelanđelovo delo izloženo, izjavio je za list Republika da „zakon zabranjuje izvrtanje estetske vrednosti dela“. „U ovom slučaju ne samo da je izbor lošeg ukusa već je i potpuno ilegalan“, istakao je on.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!