today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

MEF fakultet i agencija Foster+Svensson zajedno u misiji obrazovanja studenata

Prema poslednjem popisu stanovništva Republičkog Zavoda za statistiku, u Srbiji je fakultetski obrazovano 10,59 odsto od ukupnog broja građana Srbije, 14 odsto odraslih nema završenu osnovnu školu, iako je ona po zakonu obavezna, dok diplomu srednje škole nema svaka peta odrasla osoba. U školskoj 2017/18. godini u Republici Srbiji na državnim i privatnim univerzitetima ukupno je upisan 214 681 student, od toga 86,8% studenata upisano je na državnim, a 13,2% studenata na privatnim fakultetima.

Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) i marketinška agencija Foster + Svensson iz Beograda ostvarili su saradnju u oblasti obrazovanja studenata ove visokoškolske ustanove kako bi kroz stručan i moderan pristup studijskim programima omogućili što kvalitetnije obrazovanje studenata u Srbiji.

Studenti MEF fakulteta će imati priliku da kroz predavanja i radionice steknu znanja i praktična iskustva koja će im pomoći pri završetku studija i daljem razvoju profesionalne karijere. Takođe, agencija će studentima preneti praktično znanje kada je reč o saradnji i odnosima između klijenata i agencija, načinu rada, a kroz prikaz svakodnevne komunikacije, kao i poslovnih zahteva koje klijent može da uputi agenciji, ali i obratno, ono što je neophodno da klijent dostavi agenciji kako bi sve bilo što kvalitetnije završeno. Kroz organizaciju radionica, simulira se stvarno poslovno okruženje i situacije u kojima će studenti moći da se nađu svakodnevno pri obavljanju posla.

Vladimir Suvodolac, izvršni direktor agencije kaže da je saradnja sa MEF fakultetom došla iz želje da sarađuju sa najboljima čime će zajedno doprineti unapređenju obrazovanja u Srbiji, a studenti u toku školovanja imati zaokružen proces studija.

– Foster + Svensson je pored Erste banke, NLB banke, Credit Agricole banke, Valamar-a, OEI Austrijskog instituta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, postao partner MEF Fakulteta, što je došlo iz obostrane želje za postizanjem što kvalitetnijih studijskih programa u Srbiji. Studenti bi na jednom mestu, pored teorijske nastave, dobili i praktična znanja iz struke i u oblasti studijskih programa za koje se školuju. Kao poslodavcima važno nam je da možemo da se oslonimo na znanja i stečena iskustva studenata iz Srbije, pri čemu kada birate kolege i saradnike, uvek morate da vodite računa o njihovom teorijskom i praktičnom znanju. Sa MEF fakultetom obrazovanje podižemo na jedan viši nivo u smislu kvaliteta i verujemo da je ovo samo jedan korak u stvaranju što kvalitetnijeg obrazovnog sistema, rekao je Suvodolac.

Podaci Republičkog Zavoda za statistiku pokazuju da je na popisu iz 2002. godine bilo 11% onih koji su završili visoku i višu školu, dok je prema podacima iz 2011. godine taj broj porastao na 16,24 odsto. Zanimanja koja su danas najtraženija, do pre 15-20 godina nisu postojala jer razvoj tehnologije neumorno utiče na sve sfere društva. Ovaj ubrzani razvoj zahteva obrazovanje mladih ljudi za poslove koji još ne postoje i korišćenje tehnologija koje još nisu ni izmišljene. Drugim rečima, traži se obrazovanje koje će upravo kreirati nove poslove i nove tehnologije, ali i sa kojima će studenti moći da održe korak i savladaju ih.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!