Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Medijski zakon čeka potpis ministra

Ni posle višenedeljnih javnih rasprava o paketu medijskih zakona, što je jedan od uslova za dalje evropske integracije Srbije, nije jasno kada će biti usvojena zakonska regulativa o javnom informisanju, zaključeno je juče na konferenciji povodom obeležavanja Svetskog dana slobode medija. Na skupu u beogradskom Medija centru učestvovali su predsednici novinarskih udruženja i poslovnih asocijacija medija.
Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović istakla je da će UNS biti snažno protiv novog zakona o informisanju, ukoliko se ne unese odredba da se dva odsto budžeta lokalne samouprave izdvaja za lokalne medije. Novinari su obespravljeni i ponovo dovedeni u situaciju da budu pešadija koja vodi političke bitke, pre svega po tabloidima, a mediji svedeni na puka propagandna sredstva i u takvoj situaciji prva strada profesionalna etika, istakla je predsednica UNS-a, zatraživši podršku države i poslodavaca da se novinarski kodeks časti vrati na mesto gde treba.
Godina iza nas bila je jedna od najtežih za novinare i medije, koji su slabo plaćeni i u strahu da ne izgube posao podložni autocenzuri, podvukao je i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović. Ako se ovako nastavi, više od 900 privatnih medija u Srbiji, u opasnosti je da ne dočeka 2014. godinu i prelazak na novi način finansiranja, rekao je Obradović. Saša Mirković, predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, kazao je da se još čeka da ministar Bratislav Petković potpiše konačan tekst predloga zakona o javnom informisanju i medijima. Mirković je ukazao na potrebu donošenja novog zakona o reklamiranju, čime bi se zaokružio set medijskih zakona.
Predsednik Asocijacije medija Zoran Sekulić upozorio je da je Srbija trebalo da usvoji ove zakone još u martu, ali da se, izgleda, upalo u ćorsokak sa donošenjem zakona o javnom informisanju. Dejan Miladinović, prvi čovek udruženja Lokal pres, naveo je da je stanje u lokalnim medijima i dalje veoma teško, da se oni polako svode na poluamaterski nivo, jer novca nema za angažovanje dobrih urednika i novinara. Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, zatražio je stabilno finansiranje pokrajinskog javnog servisa i rekao da je ideja o izdržavanju iz budžeta povratak u vreme državnih televizija.

Izvor: Politika

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!