Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Mediji u Srbiji neobjektivni i skloni autocenzuri

Mediji u Srbiji su nedovoljno analitični, neobjektivni i podložni autocenzuri, kaže se u izveštaju Evropske komisije koji će Ketrin Ešton u ponedeljak predstaviti šefovima diplomatija zemalja članica Evropske unije u Luksemburgu do koga je došao Tanjug.
Visoka predstavnica EU, koja je ujedno i potpredsednica Komisije, će ministre informisati o napretku Srbije na putu evropskih integracija i o dijalogu sa Prištinom, a u delu izveštaja koji se odnosi na medije ima pohvala, ali i ozbiljnih primedbi na sadržaj medijskih izveštaja u Srbiji. „Uopšteno govoreći, treba primetiti da su medijski izveštaji nedovoljno analitični i neizbalansirani, a autocenzura je široko rasprostranjena“, piše u izveštaju koji će Ešton pročitati u ponedeljak.
U izveštaju se pohvaljuju nedavne izmene Krivičnog zakona kojima se dekriminalizuje kleveta, što se ocenjuje kao „značajan napredak“, a kao dodatan korak je ocenjeno formiranje komisije koja treba da istraži slučajeve atentata na novinare. Komisija je konstatovala i da je formirana radna grupa za primenu Medijske strategije, kao i da su u pripremi dva nova zakona. Prvi je novi Zakon o javnom informisanju koji će pokriti slučajeve koncentracije vlasništva nad medijima, kao i akreditovanje stranih dopisnika, dok se drugi bavi elektronskim medijima, naveli su eksperti EK.
„Prvi korak je već učinjen usvajanjem amandmana na zakon o javnim preduzećima koji sprečava vlastima na svim nivoima da formiraju javna preduzeća iz oblasti informisanja“, piše u izveštaju. Ovo je prvi izveštaj EK do sada u kome su se na udaru kritike našli novnari, dok su vlasti pohvaljene za širenje slobode medija.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!