McCann imenovao Adriana Botana za globalnog izvršnog kreativnog direktora

SVET – McCann Worldgroup objavio je da će Adrian Botan preći na poziciju globalnog izvršnog kreativnog direktora za njihovog klijenta Nestle.
Botan će se tako pridružiti trojici globalnih izvršnih kreativnih direktora – Jamesu Dawson-Hollisu, Billu Wrightu i Johnu Mescallu u razvoju vrhunske kreativnosti za najveće globalne klijente McCanna. Adrian Botan će i dalje nastaviti da radi i kao kreativni predsednik McCann Bukurešt (Rumunija).
Botan je jedan od najboljih kreativnih direktora u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Bio je kreativni partner u agenciji McCann Bukurešt i prvi kreativni direktor iz Centralne i Istočne Evrope koji je osvojio Grand Prix na festivalu Cannes Lions. Godine 2011. McCann Bukurešt osvojio je dva Grand Prix Lionsa za rumunske čokoladice ROM, jedan u kategoriji Direct Lions i jedan u kategoriji Promo & Activation. Kampanja je, takođe, osvojila Titanijumskog, kao i Zlatnog i Bronzanog lava. Kao potpredsednik za kreativnu izvrsnost agencije McCann Erickson za Centralnu i Istočnu Evropu, Adrian Botan je značajno doprineo da agencijska mreža McCann dve godine zaredom (2013. i 2014.) bude proglašena Agencijskom mrežom godine na Golden Drumu.

Više informacija pronađite na portalu http://www.prnewswire.com/


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari