Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

McCann Beograd na Međunarodni dan žena skrenuo pažnju na femicid u Srbiji

Agencija McCann Beograd je na 8. mart, Međunarodni dan žena, svoj instagram profil iskoristila da na kreativan način pošalje važnu poruku i skrene pažnju na sve češće slučajeve femicida u Srbiji.

Igrajući se sa simbolom ovog praznika, crvenim ružama, simbolično su prikazali zabrinjavajuće podatke koji govore da je od početka ove godine, u Srbiji, ubijeno 8 žena i 1 devojčica. Agencija je ovu objavu i svoju osmomartovsku čestitku posvetila borbi protiv femicida, najtežeg oblika nasilja nad ženama kako bi one bile zadržane u podređenom položaju u odnosu na muškarce u patrijahalnim društvima.

Izraz „femicid“ prvi put je upotrebila Diana H. Russell, borac za ženska prava i feministkinja, koja definiše femicid kao „ubijanje žena od strane muškaraca zato što su žene.“ Ovim svojim gestom, agencija McCann Beograd aktivno se uključila u podršku svim ženama koje su žrtve nasilja ili zlostavljanja, a svest javnosti o težini problema i njegovim posledicama na celokupno društvo podigla na što viši nivo.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!