Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Mastercard predstavlja novi AI video sa Lionelom Mesijem

SVET – Kako bi obeležila svoju dugogodišnju saradnju sa UEFA Ligom šampiona, kompanija Mastercard predstavila je novi video u kome glavnu ulogu ima Lionel Mesi, globalni brend ambasador ove kompanije.

Video, koji je prvi predstavio sam Mesi na svom Instagram profilu, emituje se na različitim tržištima širom sveta, uključujući i Evropu, a fanovi mogu da ga pogledaju i na ovom linku.

U ovom emotivnom snimku nastalom korišćenjem veštačke inteligencije, Mesi, vrhunski fudbaler i četvorostruki osvajač UEFA Lige šampiona, priseća se svoje prošlosti dok istražuje značajan uticaj koji fudbal i dalje ima na njegov život, time podsećajući i sve nas na strast koju delimo prema ovom inspirativnom i osnažujućem sportu.

„Voleo bih da sam imao priliku u stvarnom životu da razgovaram sa mlađim sobom, da mu ulijem samopouzdanje i dam do znanja da će se njegov naporan rad i odricanje isplatiti, i da mu kažem da još uvek igra igru koju voli,“ izjavio je Lionel Mesi.

„Veoma nam je drago što udružujemo snage s našim globalnim brend ambasadorom Lionelom Mesijem i što delimo njegovu ljubav prema fudbalu – to je važan podsetnik da sledite svoju strast i da stavite stvari do kojih vam je stalo na prvo mesto, što je sada, čini se, naročito važno“, izjavio je Radža Radžamanar, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Mastercard. „Radujemo se što ćemo proslaviti globalnu popularnost fudbala na finalu UEFA Lige šampiona u Parizu krajem ovog meseca i približiti navijače njihovim strastima.“

Mastercard Sport Economy Index istraživanje pokazuje da je gotovo sedam od deset (69%) Evropljana prošle godine gledalo barem jednu fudbalsku utakmicu uživo, dok je 32% njih igralo fudbal. Polovina ispitanika veruje da će popularnost fudbala ove godine još više porasti.

Inovacije u marketingu
Oživljavanje mladog Lionela Mesija bio je jedan od najvećih izazova u pravljenju ovog videa. Tim koji stoji iza produkcije koristio je novu VFX (vizualni efekti) metodu pod nazivom neuralni rendering (Neural Rendering). Umesto tradicionalnog pristupa u korišćenju kompjuterske grafike, finalna digitalna slika (Synthetic Render) je dobijena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).
„Tehnologija je neverovatna“, dodao je Mesi. „Kada sam pokazao video svojoj porodici i prijateljima, nisu mogli da veruju u ono što gledaju – naježio sam se kada sam video kako komuniciram sa mlađim sobom.“

Ovaj proces uključuje pohranjivanje podataka, konkretno hiljada referenci o mladom Mesiju, na AI platformu. Fotografije, video i zvučni zapisi o njemu i njegovim pokretima su uneti u AI plaformu zajedno sa video snimcima glumaca koji su mu slični. AI tehnologija je onda mogla biti upotrebljena da na osnovu tih podataka generiše finalnu digitalnu sliku, koja je zatim integrisana u snimke koje vidimo u reklami. Ovo je prvi put da se ovaj VFX proces koristi u reklami kako bi se dobila verna slika, a za sve je zaslužan Tijago Porto, VFX supervizor u agenciji The Mill, koji je stručnjak u ovoj oblasti.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!