Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Marketing stručnjaci nedovoljno su uključeni u strateška planiranja kompanija u kojima rade!

Svega 47% marketing i komunikacijskih stručnjaka smatra da im je u potpunosti mesto u top menadžmentu kompanija, a 29% njih odgovorilo je da to mesto zaslužuju delimično, rezultati su istraživanja koje je Marketing mreža sprovela u okviru projekta Mark Awards.

Na pitanje – kako biste ocenili važnost sektora marketinga i komunikacija u vašoj kompaniji – 44% stručnjaka reklo je da je uglavnom važan, dok je 32% ispitanika ocenilo kao veoma važan za poslovanje kompanije u kojoj rade.

Kao razlog nezadovoljavajućeg položaja marketing i komunikacijskih stručnjaka u kompanijama, ispitanici su najčešće navodili nedovoljno razvijenu svest CEO-a o važnosti marketinga i komunikacija (61%), lošu reputaciju struke generalno (27%), ali i nedovoljno angažnovanje strukovnih udruženja (25%).

Pored toga, istraživanje je pokazalo da je svega 56% marketing i komunikacijskih stručnjaka iz kompanija uključeno u definisanje i redefinisanje misije i vizije, kao i strateško planiranje kompanije u kojoj rade.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 325 profesionalaca iz kompanija u Srbiji, a koji rade na rukovodećim i seniorskim pozicijama u sektorima marketinga i komunikacija.

Mark Awards priznanje ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja marketing i komunikacijskih stručnjaka u kompanijama, ali i ukaže na njihove potencijale, talente, kreativnost i sposobnost za postizanje vrhunskih poslovnih rezultata i prepoznatljivost brenda.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!