Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Maria Šimurina i Luka Mavretić osvojili Grand Prix takmičenja Young Lions Croatia 2020!

REGION – Mladi talenti komunikacijske industrije svojim projektom Dobro i naopako osvojili su žiri i zaslužili prestižnu nagradu na ovogodišnjem takmičenju Young Lions Croatia, kojem je i ove godine bio cilj da istakne mlade hrvatske talente i uz partnera Cedevitu pokaže važnost mentalnog zdravlja.

Young Lions Croatia je takmičenje za mlade profesionalce do 30 godina koje se organizuje u okviru festivala Dani komunikacija, a dodata vrednost mu je humanitarni karakter. Naime, ovogodišnji partner Cedevita i organizator za takmičarski zadatak su odabrali osmišljavanje rešenja za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobednički radovi, a reč je o udruženju BoliMe koja promoviše mentalno zdravlje.

Čak 66 takmičara u timovima je osmišljavalo rešenja u pet takmičarskih kategorija: Design, Digital, PR, Media i Print. Grand Prix osvojili su Maria Šimurina i Luka Mavretić (Imago Ogilvy) sa projektom Dobro i naopako, kao pobednici u kategoriji PR, dok su pobedu u kategoriji Digital odneli Dunja Verbič i Rene Filipović (Convergent Media Group). To su, prema ukupnim ocenama žirija, ujedno i jedini pobednici kategorija ovogodišnjeg takmičenja.

Finalisti ovogodišnjeg takmičenja su sledeći timovi: Matej Vučković i Mia Matijević (Bruketa&Žinić&Grey) u kategoriji Print, Antea Franjić i Lorena Hrvoj (Imago Ogilvy) u kategoriji PR. U kategoriji Digital u finale su odabrana dva tima: Tin Huzek Kitan i Kristina Kozić (Real Grupa) i Sara Šalov i Ivan Grgić (BBDO Zagreb), dok su u kategoriji Design finalisti Martina Ukić i Simon Flegar (Studio Sonda).

O najboljima je odlučivao žiri koji je činilo deset stručnjaka iz raznolikih oblasti komunikacijske industrije: Vanja Bertalan (Human), Marina Bolanča (Abeceda komunikacije), Nina Išek Međugorac (Media Val), Tonči Klarić (Spellcaster), Gjuro Korać (Nivas), Marijana Novak (Pro Media Group), Sean Poropat (Studio Sonda), Jelena Slade Šilović (Cedevita), Daša Vukobratović (OMG), i Judita Gamulin (udruga BoliMe), predstavnica klijenta.

Udruženju BoliMe, koje od 2014. godine javno zagovaračkim kampanjama pokušava mentalno zdravlje mladih, koje razume kao življenje i nošenje sa svim onim što život nosi, istaći kao ključnu društvenu temu koja svojom prisutnošću i osvešćenošću postaje temelj za lični i društveni prosperitet, doniraju se svi materijali na kojima su takmičari vredno radili puna 24 sata.

„Na zemljotrese i viruse ne možemo uticati, ali možemo uticati na društvenu klimu i ono čemu se nadamo u narednim godinama. Zato verujemo da Cedevita kao jedan od najvećih brendova u regionu i kao brend koji promoviše optimizam i zajedništvo treba da stane iza ovakvih projekata, naročito u ovoj godini koja je posebno teška za komunikacijsku industriju. Tema koju smo sa organizatorom odabrali – promovisanje mentalnog zdravlja, koje definišemo kao kvalitetno življenje i nošenje sa svim onim što život nosi, postaje nezaobilazna i važnija nego ikada. Zato me neizmerno raduje da svedočim realizaciji te kampanje potpisane od strane mladih kreativnih lavova“, rekla je Jelena Slade-Šilović, rukovodilac marketinga za razvoj kategorije pića u Atlantic grupi i članica žirija takmičenja Young Lions, i dodala: „Ovakva takmičenja odličan su način da pogledamo „u budućnost“ kreativne industrije, utvrdimo koliko smo jaki i na čemu treba pedantnije raditi, ali i otkrijemo mlade talente i ljude u koje treba ulagati.“

U ovoj godini posebno je istaknuta važnost komunikacijske industrije za društvo, zato organizatori pohvaljuju svih 66 takmičara koji su udružili snage i pokazali koliko kreativnost može uticati na živote. Iz udruženja BoliMe zahvalili su svima na učestvovanju:

„Iskreno počašćeni što su HURA i Cedevita prepoznale i vrednovale naš trud, zahvaljujemo svim učesnicima takmičenja. Ceo takmičarski proces, od pisanja briefova, komunikacije s takmičarima do žiriranja, nam je potpuno novo iskustvo i zahvaljujemo na prepoznavanju i prilici. Svesni da je pronalaženje rešenja za temu mentalnog zdravlja u našem društvu na samom početku, podržavamo i pozdravljamo sve napore pojedinaca, institucija i organizacija koje vide važnost, ali i fragilnost u obradi teme, a s krajnjim ciljem osnaživanja zajednice.“

Uz partnera Cedevitu, takmičenje je otvaranjem svoje baze za takmičare podržao i Shutterstock. Osim iskušavanja snaga i vrednih iskustava, pobednički tim osvojio je nagradu u vrednosti od 45.000,00 kuna za odlazak na najveći festival kreativnosti Cannes Lions.

Više informacija o takmičenju pratite na www.danikomunikacija.com.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!