Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Lokal pres: SOKOJ uništi lokalne medije

Poslovno udruženje Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“ podržalo je zahteve lokalnih elektronskih medija da se revidiraju predračuni koje su dobili od SOKOJ-a i pozvalo na pronalaženje rešenja prihvatljivog i za medije i za tu organizaciju.
„Smatramo da visoki iznosi na računima i jednostranost SOKOJ-a u ovom slučaju može doprineti finansijskoj nestabilnosti ionako osiromašenih lokalnih medija, što može dovesti do njihovog gašenja“, saopšteno je iz „Lokal Presa“. To udruženje je pokrenulo akciju za odbranu lokalnih elektronskih medija pod nazivom „Branimo lokalno“, u kojoj učestvuju lokalni pisani i online mediji.
„Cilj akcije nije produbljivanje postojećeg nesporazuma između lokalnih elektronskih medija i organizacija koje štite autorska i srodna prava, već da podstaknemo sve zainteresovane strane da potraže obostrano prihvatljivo rešenje, a posredovanje države vratimo u zakonske okvire“, navodi se u saopštenju PU „Lokal Pres“. Akciji se do sada, kako je saopšteno, pored članica „Lokal presa“, priključilo i više od 25 lokalnih radio stanica iz Kruševca, Loznice, Kragujevca, Čačka, Odžaka, Užica, Požarevca…
PU „Lokal Pres“ poziva lokalne nevladine organizacije da podrže akciju „Branimo lokalno“ i stanu u zaštitu svojih lokalnih medija, a predstavnike SOKOJ-a da za pregovaračkim stolom potraže rešenje problema.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!