Late Payment. It’s not smart. It’s irresponsible.

SVET – VOXCOMM, novi globalni agencijski glas koji promera komercijalnu kreativnost u svim njenim oblicima, u novom je saopštenju istaknuo važnost poštenih uslova plaćanja koji osiguravaju pozitivan i zdrav odnos agencija i klijenata.

EACA (European Association of Communication Agencies), u čijem je članstvu i HURA, pridružila se VOXCOMM-u, koji ističe važnost plaćanja agencijskih honorara na vreme.

Pogledajte godišnji izveštaj bilo koje kompanije i pronaći ćete odeljak o tome kako je važno biti društveno odgovoran. Kompanije znaju da i njihovi klijenti i njihovi zaposleni od njih očekuju da postupaju ispravno. Za ljude. Za planet. Po Edelman Trust Barometer Survey anketi iz marta 2020., čak 90% ispitanika tvrdi da kompanije i brendovi moraju osigurati finansijsku dobrobit svojih zaposlenih i dobavljača. Ako to ne učine, znaju da im to neće doneti samo negativan PR. To će uticati i na njihovu prodaju. Teško će zaposliti i očuvati kvalitetne zaposlene – kao i klijente, stoji u saopštenju VOXCOMM-a pod krilaticom: Late Payment. It’s not smart. It’s irresponsible.

Ipak, od mnogih naših članova diljem sveta čujemo da mnoge od tih korporativno odgovornih kompanija koriste krizu kako bi odložile isplate svojim agencijama. Zakašnele isplate opasna su navika koju praktikuju čak i velike dobrostojeće kompanije kako bi lažno povećale likvidnost, tvrde agencijske organizacije koje su se udružile kako bi istakle važnost poštenih uslova plaćanja koji osiguravaju pozitivan i zdrav odnos agencija i klijenata – i, što je najvažnije, stavljaju hranu na sto agencijskih zaposlenih, kao i drugih nezavisnih kreativaca koji svakodnevno sarađuju sa kompanijama i njihove brendove čine kvalitetnima i prepoznatljivima.

VOXCOMM se, kako se navodi u saopštenju, zalaže za agencije kao neophodne poslovne partnere koji svojim klijentima nude spoljne perspektive, uvide o kategorijama i širok raspon stručnosti. Zalažu se za partnerstvo, nove modele agencija i stvaranje okruženja u kojem agencije mogu procvetati, a klijenti dobiti vrednost.

Izvor: HURA


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari