today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kriza „kuca na vrata“ agencija za usluge klipinga

Marketing mreža objavila je danas rezultate poslovanja agencija za usluge klipinga i analizu medija za 2022. godinu, a u okviru studije Agency Report, koju sprovodimo poslednjih sedam godina. 

Cela grupacija kliping agencija beleži rast poslovnog prihoda u 2022. godini. Ipak sve četiri agencije zabeležile su značajan pad neto dobiti. Da je kriza zakucala na vrata agencija za usluge klipinga i analizu medija pokazuje i činjenica da je samo jedna od četiri agencije povećala broj zaposlenih u prošloj godini.

Novosadska agencija NINAMEDIA KLIPING, godinama, ubedljivo čuva prvo mesto na rang listi po svim kriterijumima analize. Ova agencija, u 2022. godini, zabeležila je povećanje poslovnog prihoda za 10,33%. Kada je u pitanju neto dobit, ova agencija zabeležila je pad od 51,89% u odnosu na prethodnu godinu. Tim Ninamedia agencije smanjen je u 2022. za 1,04%.

Druga na rang listi po poslovnom prihodu, i treća po neto dobiti, nalazi se agencija KLIPING. Ova agencija posluje u okviru Newton Media Grupe, koja ima predstavništva u pet država regiona. Kliping je zabeležio povećanje poslovnog prihoda za 15,61%, dok je neto dobiti opala za 50,7%. Broj zaposlenih uvećan je za 9,38% i to je jedina agencija u ovoj grupaciji koja je zapošljavala u prošloj godini.

Na trećem mestu po poslovnom prihodu, i na drugom po neto dobiti, nalazi se REAL TIME CLIPPING. Ova agencija, jedina u grupaciji, zabeležila je u 2022. pad po svim kriterijumima analize – pad poslovnog prihoda za 9,8%, pad neto dobiti za 74,9% i pad broja zaposlenih za 5,26%.

DIGITAL ELEMENT, koji posluje kao zasebno pravno lice u okviru Represent Systema, zabeležio je najveći rast prihoda od 42,89%, ali i najveći pad neto dobiti u ovoj grupaciji od 92,2% i pad broja zaposlenih za 11,11%.

Agencije za usluge klipinga i analize medija najmanja su grupacija agencija sa svega četiri pravna lica koja primarno posluju u ovoj oblasti.

Ukupan poslovni prihod agencija za usluge klipinga i analizu medija u 2022. porastao je za 10,61%, dok je zabeležen veliki neto gubitak od 49,77%. Broj zaposlenih u agencijama za usluge klipinga nije se menjao u odnosu na 2021. godinu.

Detaljnu tabelu sa rezultatima agencija možete naručiti po ceni od 550 evra + PDV putem mejla hello@marketingmreza.rs

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!