Kriza i u medijima u regionu

Potpredsednik hrvatske Vlade Radimir Čačić najavio je juče da Vjesnik ide u stečaj zbog zaduženosti i pada prihoda od prodaje i marketinga.
„Uprava je to već trebala učiniti s obzirom na prezaduženost i nemogućnost poslovanja. Međutim, to nije učinjeno i Ministarstvo finansija će to učiniti u skladu sa zakonom“, rekao je potpredsednik Vlade, utvrdivši da su se stekli svi uslovi za stečaj.
U izjavi novinarima koju je Vlada prenela preko Twittera, Čačić je rekao da su desetine miliona kuna utrošene na sanaciju gubitaka i poslovanja lista koji je kupovalo malo ljudi i koji nije tržišno potvrđen. Smatra da su posredi bili politički razlozi, a da se pritom nemilice trošio novac hrvatskih građana.
Čačićeva izjava usledila je dan nakon što je ministar finansija Slavko Linić izjavio da će se Vjesnik ugasiti, a Vladina portparolka Ivana Grljak rekla da Vlada nije donela nikakvu odluku o sudbini tog lista. Linić je kasnije objasnio da je izneo svoje lično mišljenje.
Sindikat novinara Hrvatske (SNH) i Hrvatsko novinarsko društva (HND), koje se protive gašenju dnevnika, za danas su najavile konferencije za novinare.

Izvor: Media Marketing


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari