Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Kreativne industrije – najbrži rastući sektor koji će zadržati mlade u Srbiji!

Srbija je zemlja kreativnih ljudi i to što smo kreativni je naša šansa. Tu kreativnost treba podsticati i podstrekivati. Na konferenciji u Minhenu „Digital, Life, Design“ na kojoj sam bila našle su se neke sjajne domaće kompanije – Seven bridges, Nordeus, Biosens institut, kao i Muzej savremene umetnosti, Guča, Egzit, Jazz fetival… Potrebno je da zagrebemo ispod površine i vidimo pravu kreativnost i autentičnost Srbije i da je takvu prikažemo i u svetu – rekla je premijerka Ana Brnabić otvarajući Konferenciju o kreativnim industrijama „Kreativna Srbija: budućnost je kreativna“ u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

– Kreativna industrija je najbrže rastući sektor u zemlji u kojoj najveći broj zaposlenih ima od 25 do 44 godine. Država je konačno prepoznala taj sektor. On ima ključnu ulogu u formiranji novih generacija, kao i razvoju turizma i rebrendiranju Srbije, ulogu u promociji naše zemlje kao kreatvine i inovativne destinacije – naglasila je Brnabić.

Sadašnjost i budućnost: Otvaranje konferencije o kreativnim industrijama
Premijerka je rekla da su kreativne industrije ne samo iz kulture i umetnosti, već da se cela industrija zasniva na kreativnosti, inovativnosti i autorskim pravima.

– Prednost ove industrije je da zadržava mlade ljude u Srbiji, želimo i i one koji su već otišli da pozovemo da se vrate i započnu poslovanje. Želimo i da stranci dođu ovde i započnu poslovanje. Zadatak i obaveza Vlade je da im obezbedi uslove. Ja se na to obavezujem i dajem reč da će ova vlada to da uradi – istakla je premijerka.

Brnabić je napomenula da je digitalizacija njen priortet, a da je njen drugi prioritet – obrazovanje.

– Moramo da podstičemo i razvijamo kreativnost, kritičko i analitičko razmišljanje na svim nivoima. Umetnost i kultura su podjednako važne kao ekonomija. Ono što bi takođe morali jeste da se ozbiljno posvetimo i razvoju nauke. Vlada je raspisala konkurs za 1.000 najboljih studenata doktorskih studija. Hoćemo naše istraživače u svetu da uvežemo sa naučnicima u Srbiji. Spoj s jedne strane kreativnosti i ekonomije i sa druge nauke je recept i jedina šansa da uspemo – ukazala je ona i napomenula da je neophodna modernizacija obrazovnog sistema, od predškolskog pa sve do visokog obrazovanja.

Premijerka je učenicima konferencije poručila da ih Vlada sluša i da će dati sve od sebe da ih podrži. Brnabić je najavila i da će osnovati svoj Savet za kreativne industrije.

Kreativne industrije u Srbiji zapošljavaju više od 100.000 ljudi, a veliki broj čine žene.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!