today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kraj hrvatskog nedeljnika „Nacional“

Hrvatski nedeljnik „Nacional“, koji je u novembru 1995. pokrenuo fotograf Ivo Pukanić s nekoliko kolega koji su izašli iz redakcije nedeljnika „Globus“, nije se pojavio na kioscima i po svemu sudeći više neće izlaziti. Poslednji 886. broj stigao je u kioske 19. juna, a mediji izveštavaju da je izvesno skoro pokretanje stečajnog postupka nad nedeljnikom koji ima milionske dugove.
Početkom meseca vlasnik nedeljnika Nacional Harald von Sifrid poslao je imejl poruku da nema para za štampanje narednog broja. Novinari su nakon tog apela izdali još jedan broj, ali Hipo banka nije pristala na refinansiranje kredita, pa je to bio i zadnji. Iako je početkom meseca glavni urednik Nacionala Robert Bajruši rekao da postoje zainteresovani koji bi kupili nedeljnik, gašenje je izvesnije.
Sam Pukanić, koji je bio suvlasnik nedeljnika, ubijen je u oktobru 2008. godine, a list je lane dobio novog vlasnika, pri čemu je deo novinara osnovao nedeljnik Aktual. Ove godine prestao je s izlaženjem i dnevni list „Vjesnik“, jedine novine koje su bile u većinskom vlasništvu jer vlada Zorana Milanovića nije imala interes za njegovo izlaženje opterećeno gomilom dugova. Nakon prekida štampanja lista u aprilu, novinari su do 12. juna održavali Internet izdanje, kad je to prestalo jer su se odlukom uprave narodnih novina koje su im vlasnik morali iseliti iz prostorija u kojima je bio list.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!