Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Kraj cenzuri medija u Mjanmaru

SVET – Cenzura medija zvanično je danas ukinuta u Mjanmaru, saopštilo je Ministarstvo za informisanje posle ukidanja poslednjih restrikcija koje su se odnosile na objavljivanje nekih političkih i verskih tekstova. Odsek za snimanje i nadgledanje štampe ministarstva „odobrilo je novinama da u kategorijama „politika“ i „religija“ objavljuje tekstove bez prethodnog slanja na uvid“, navodi se u saopštenju.
„Cenzura na sve lokalne publikacije je ukinuta 20. avgusta 2012. godine“, dodaje se u saopštenju, čime je sprovedena postepena liberalizacija tog sektora od dolaska novog režima u martu 2011. godine. Vlasti rade na nacrtu novog zakona o štampi. Nacrt nije još obelodanjen, ali su pozvani na konsultacije urednici novina, saznaje Frans pres. Pored novog zakona očekuje se stvaranje Saveta za štampu.
Manmar je do sada bio u kategoriji najgorih zemalja po pitanju slobode štampe. Nekoliko uhapšenih novinara je oslobođeno poslednjih meseci.

Izvor: Beta
Foto: AP

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!