today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Korupcija u hrvatskim medijima

REGION – Županijsko državno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv direktora programa hrvatske „Nove TV“ Siniše Svilana, koja ga tereti da je tri godine primao mito od produkcijske kuće „Kor medija“ kako bi obezbedio emitovanje četiri emisije ove produkcijske kuće na „Novoj TV“.
Svilan je osumnjičen da je na ime svake emisije iz projekta emisija „1 na 1“, „U sridu“, „Istraga“ i „Interijeri“ preko posrednika na ruke dobio po hiljadu evra. Tužioci smatraju da je Svilan odavao i podatke sa kolegijuma televizije o tome koji sadržaji ih zanimaju i kakve sadržaje nameravaju da kupe, a Svilan nije želio da komentariše optužnicu.
Tužioci traže da Svilan vrati 262 hiljada evra mita koje je dobio od 2004. do 2007. godine, a preti mu kazna od jedne do deset godina zatvora, javljaju hrvatski mediji.
Afera sa „Kor medijom“ počela je sredinom oktobra prošle godine kada je više ljudi iz hrvatskih medija uhapšeno pod sumnjom da su „Kor mediji“ izdavali fiktivne fakture, među kojima i direktor ove produkcijske kuće Šelebaj Selijer.
Siniša Svilar je funkciju direktora programa „Nove TV“ preuzeo 2004. godine, a 2007. godine dodeljena mu je nagrada za Najmenadžera godine u jugoistočnoj i srednjoj Evropi.

Izvor: RTV

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!