Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Korejska virtuelna influenserka ima 65 hiljada pratilaca i preko 100 sponzora

SVET – Rozy je popularna Instagram influenserka iz Južne Koreje. Ima 22 godine, karijeru je započela pre nekoliko meseci i već sada ima preko 65 hiljada pratilaca.

Kao i većina influensera na ovoj društvenoj mreži, posećuje atraktivna mesta, nosi zanimljivu odeću, fotografiše se u šablonskim pozama i reklamira brandove koji joj za to plaćaju. Navodno ima već preko 100 sponzora u redu čekanja koji bi želeli da Rozy reklamira i njihove proizvode. Jedino neobično u celoj priči jeste da Rozy – ne postoji.

Ona je, naime, rezultat digitalne tehnologije, stvorena je na računarima u južnokorejskom studiju Sidus Studio X ovoga leta. Ova se kompanija bavi animacijama i digitalnim ilustracijama za potrebe filma i marketinga, pa je odlučila da izradi i svoju virtuelnu influenserku.

Kad je reč o stilu i publici, Rozy je prilagođena milenijalcima. Njeni autori kažu kako im tehnika 3D modeliranja koju koriste omogućava da njihova influenserka prikaže gotovo 800 poza i različitih izraza lica, a u prvim mesecima „života“ na njenom Instagram profilu niko nije prozreo da se radi o virtuelnoj osobi.

Već sada za oglase joj plaća nekoliko kozmetičkih i modnih kompanija, kao i proizvođač automobila Chevrolet. Potpisala je i osam ekskluzivnih ugovora o marketinškoj saradnji. Na osnovu velikog interesovanja za Rozy, studio koji ju je stvorio očekuje da će ove godine prihodovati oko milijardu korejskih wona (600 hiljada evra).

Sigurni su da će, kakve god u svetu Covid restrikcije bile, Rozy moći da „putuje“ i fotografiše se, imaće uvek 22 godine, izgledaće savršeno u svakoj prilici, a i niko neće moći da „iskopa“ neki skandal iz prošlosti i baci joj mrlju na savršen imidž.

Priredio: Sandro Vrbanus
Izvor: bug.hr

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!