#kaktus2019: Za kreativnu osobu nema ništa lepše od kroćenja puteva gde kročio niko nikada nije!

Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Sean Poropat, Partner & Creative Director u Studio Sonda (HR), rekao je…

Slogan ovogodišnjeg festivala KAKTUS 2019 je „Make room for a new BLOOM“, a bavimo se pored talenata, i inovacijama. Šta je za Vas inovativna kampanja? U kojoj meri su agencije s jedne, i klijenti s druge strane zaista spremni za hrabre i inovativne kampanje?
Naše društvo vrlo teško i sa puno otpora prihvata bilo kakve promene, a kamoli inovativne, hrabre kampanje. Ne prepoznaje potencijal inovacija te u tako nečemu vidi samo strah od nepoznatog, nepredvidivog. No upravo je iz tog razloga svaki inovativan projekat koji ugleda svetlo dana na ovim prostorima neizmerna je inspiracija, dokaz da je uz puno truda, promišljanja i rada moguće, i itekako potrebno. Stoga nikada ne bi trebali posustati u tome da iz dana u dan, uvek, ponovo i iznova pokušavamo jer za kreativnu osobu nema ništa lepše od kroćenja puteva gde kročio niko nikada nije.

Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?
Što se pripreme prijave tiče, neka prezentacija bude sažeta, jasna… Kada je kampanja dobra, stane u 100 reči ili 2 minute case studyja.

********

Novina u okviru ovogodišnjeg konkursa za nagrade KAKTUS 2019 su nove kategorije, među kojima je i Pojedinačni radovi – EXECUTION (Dizajn i Produkcija) – kategorija koja slavi umetnost realizacije, a u gde će prijavljeni projekti morati da pokazu svoje umeće produkcije izvanrednih rešenja koja, zahvaljujući novim, kreativnim tehnikama i veštinama, dovode do inovativne realizacije ideja.

Prijave za nagrade KAKTUS 2019 otvorene su do 20. septembra, a sve informacije o konkursu i Pravilnik možete pronaći na sajtu https://kaktus.rs/

Nagrade će biti svečano dodeljene na petom, jubilarnom, Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2019, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera & Theatre, pod sloganom „Make room for a new BLOOM“.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari