#kaktus2019: Video je sigurno najbolja forma prezentacije rada!

Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Tomislav Bader, Partner u agenciji Švicarska (HR) rekao je…

Slogan ovogodišnjeg festivala KAKTUS 2019 je „Make room for a new BLOOM“, a bavimo se pored talenata, i inovacijama. Šta je za Vas inovativna kampanja? U kojoj meri su agencije s jedne, i klijenti s druge strane zaista spremni za hrabre i inovativne kampanje?
Trenutno je većina kampanja dosta slična jer neguju self empowerement tj. budi svoj u bilo kom obliku i pojavi. Apsolutni sam fan takvog pristupa životu, ali kad većina brend poruka počinju ličiti jedna drugoj, nije dobro. Agencije će u svojim predlozima uz školski predlog gotovo uvek ponuditi i hrabrije inovativno rešenje, a na klijentu je da proceni hoće li ići u egzekuciju. S druge strane, odgovornost je i na agencijama koje argumentovano treba da ohrabre klijenta i uvere ga da je inovativan pristup nekad i najbolji za njihovo poslovanje. Inovativna kampanja po meni daje neki svež pogled na stvari, a neretko koristi i ne klasičan kanal ili novu tehnologiju. Za kraj – korišćenje influensera je postalo sastavni deo integrirane komunikacije, a nešto inovativno što diferencira od konkurencije.

Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?
Kao i prošle godine, istaknuću da je video prezentacija sigurno najbolja forma prezentacije rada. Svakako treba da pazi da se podaci unutar prijave prilagode kategoriji u kojoj je rad prijavljen, a ne da se u sve kategorije prijavljuje isto. Obzirom na prošlogodišnje iskustvo, sugerisao bi i da prijave imaju jasno postavljene ciljeve i rezultate, a po mogućnosti da su rezultati upoređeni sa prošlim kampanjama ili periodima. Prošle godine dosta radova nije imalo rezultate ili su bili opisni ili pak bez benchmarka. U žiriju su ljudi iz industrije i jasno nam je kako i koje sve trikove koristimo kada želimo ulepšati rezultate.

Prijave za nagrade KAKTUS 2019 otvorene su do 20. septembra, a sve informacije o konkursu i Pravilnik možete pronaći na sajtu https://kaktus.rs/

Nagrade će biti svečano dodeljene na petom, jubilarnom, Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2019, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera & Theatre, pod sloganom „Make room for a new BLOOM“.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari