Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

#kaktus2019: Video je sigurno najbolja forma prezentacije rada!

Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Tomislav Bader, Partner u agenciji Švicarska (HR) rekao je…

Slogan ovogodišnjeg festivala KAKTUS 2019 je „Make room for a new BLOOM“, a bavimo se pored talenata, i inovacijama. Šta je za Vas inovativna kampanja? U kojoj meri su agencije s jedne, i klijenti s druge strane zaista spremni za hrabre i inovativne kampanje?
Trenutno je većina kampanja dosta slična jer neguju self empowerement tj. budi svoj u bilo kom obliku i pojavi. Apsolutni sam fan takvog pristupa životu, ali kad većina brend poruka počinju ličiti jedna drugoj, nije dobro. Agencije će u svojim predlozima uz školski predlog gotovo uvek ponuditi i hrabrije inovativno rešenje, a na klijentu je da proceni hoće li ići u egzekuciju. S druge strane, odgovornost je i na agencijama koje argumentovano treba da ohrabre klijenta i uvere ga da je inovativan pristup nekad i najbolji za njihovo poslovanje. Inovativna kampanja po meni daje neki svež pogled na stvari, a neretko koristi i ne klasičan kanal ili novu tehnologiju. Za kraj – korišćenje influensera je postalo sastavni deo integrirane komunikacije, a nešto inovativno što diferencira od konkurencije.

Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?
Kao i prošle godine, istaknuću da je video prezentacija sigurno najbolja forma prezentacije rada. Svakako treba da pazi da se podaci unutar prijave prilagode kategoriji u kojoj je rad prijavljen, a ne da se u sve kategorije prijavljuje isto. Obzirom na prošlogodišnje iskustvo, sugerisao bi i da prijave imaju jasno postavljene ciljeve i rezultate, a po mogućnosti da su rezultati upoređeni sa prošlim kampanjama ili periodima. Prošle godine dosta radova nije imalo rezultate ili su bili opisni ili pak bez benchmarka. U žiriju su ljudi iz industrije i jasno nam je kako i koje sve trikove koristimo kada želimo ulepšati rezultate.

Prijave za nagrade KAKTUS 2019 otvorene su do 20. septembra, a sve informacije o konkursu i Pravilnik možete pronaći na sajtu https://kaktus.rs/

Nagrade će biti svečano dodeljene na petom, jubilarnom, Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2019, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera & Theatre, pod sloganom „Make room for a new BLOOM“.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!