#kaktus2019: Ideja – prva, najbitnija i poslednja stavka!

Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Ivana Zeković, Creative Director, Saatchi&Saatchi, rekla je…

Slogan ovogodišnjeg festivala KAKTUS 2019 je „Make room for a new BLOOM“, a bavimo se pored talenata, i inovacijama. Šta je za Vas inovativna kampanja? U kojoj meri su agencije u Srbiji s jedne, i klijenti s druge strane zaista spremni za hrabre i inovativne kampanje?
To je kampanja koja se ne zaboravlja, koja u sebi nosi takvu ideju da svima za sobom baca prašinu u lice i postavlja izazove za buduće dane. Nažalost, takvih nema mnogo. Tek poneka kampanja “zasija”. Nestala je hrabrost u celom procesu, želja da se nešto menja… Veliki broj klijenata i agencija nemo sedi skrštenih ruku i posmatra krajnji ishod. Letargija, u tom smislu, vodi u propast celokupnu industriju. Mislim da je krajnje vreme da zajedno stanemo na put svemu – dobrom komunikacijom, jasnom vizijom brendova, bezgraničnom hrabrošću i željom da pomeramo granice.

Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade KAKTUS 2019 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?
Ideja je sve. Prva, najbitnija i poslednja stavka. Bez nje, svako slovo, svaka art direkcija, gubi smisao i težinu. Važnije od toga ne postoji. Nadam se da će ove godine na KAKTUSU biti puno dobrih ideja, koje će nas staviti pred slatke muke prilikom žiriranja.

*****

Novina u okviru ovogodišnjeg konkursa za nagrade KAKTUS 2019 su nove kategorije, među kojima je i Digitalna integrisana kampanja – kategorija u kojoj se prijavljuju najbolje kampanje koje su kreirane isključivo za online kanale komunikacije, uz korišćenje najmanje tri digitalna kanala komunikacije – social media, web site, mobile, IoT, AI, data, video, aplikacija,

Prijave za nagrade KAKTUS 2019 otvorene su do 20. septembra, a sve informacije o konkursu i Pravilnik možete pronaći na sajtu https://kaktus.rs/

Nagrade će biti svečano dodeljene na petom, jubilarnom, Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2019, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera & Theatre, pod sloganom „Make room for a new BLOOM“.


Oceni tekst

5,00 od 5
Loading...

Komentari