Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

#kaktus2018: Fokus, fokus, fokus!

Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2018 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Sean Poropat, Partner u agenciji Studio Sonda (Hrvatska) rekao je…

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Idea is nothing without execution“. Mogu li ideje da „prežive“ bez kvalitetne egzekucije?
Ne, upravo suprotno. Egzekucija može ubiti ideju poput kakvog strašnog, crnog nindže!! Ideja je “samo” ideja: dobra, loša, revolucionarna… Ali ona ne menja ništa dok se ne krene u njenu realizaciju i postane živa. Ona je nešto lično, intimno dok ne postane stvarna, velika i glasna, i tek tada može menjati stvari, menjati svet. A to koliko će postati relevantna i važna, zavisi, između ostalog, i od egzekucije… Međutim svaka dobra ideja u sebi mora sadržati svest o izvedljivosti, egzekuciji, svest o tome da li je realna i na koji će se način doći do željenog rezultata. Puno ljudi ima ideje, neki i sjajne ideje, međutim kada razmisle šta sve treba učiniti da bi ideja postala “realnost”, odustanu. Draži su mi oni koji nemaju ideje nego oni koji ih imaju, a nemaju snage izneti ih na svetlo dana.

Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?
Fokus, fokus, fokus. Treba se fokusirati isključivo na ono bitno, a to je zašto je taj rad dobar, zašto zaslužuje našu pažnju, koja je njegova svrha. Ako se tako što ne može objasniti u 1:30 sec studije slučaja, onda nešto s radom ne štima, negde je zapelo. Naše zanimanje je veliki dar, a samim time dolazi i velika odgovornost. Radovi koji su toga svesni i nude odgovorna rešenja i onde gde se najmanje očekuje, to su radovi koji plene pažnju.

Konkurs za nagrade KAKTUS 2018 otvoren je do 20. septembra, a više informacija pronađite na sajtu www.kaktus.rs

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!