Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Kako privući prave talente?

Današnji kandidati imaju drugačija očekivanja. Ako želite da ih privučete, a i zadržite, morate se povezati sa njima na smislen način. Nije dovoljno da samo razumete njihova očekivanja već i da razvijete znanja kako biste ispunili ta očekivanja u vašoj kompaniji.

Pa šta danas kandidati očekuju?

Kulturu kompanije u skladu sa njihovim vrednostima
Borba za talente je u svim industrijama i kandidati su danas svesni svojih opcija. Zbog toga pre će se odlučiti za rad u kompaniji koja je u skladu sa njihovim vrednostima i težnjama kao i za brend prema kojem imaju razvijene emocije. Zbog toga govorićemo i o tome kako se prema kandidatima treba odnositi isto kao i prema kupcima naših proizvoda.

Uvide u iskustva vaših zaposlenih
Kandidati će danas pre apliciranja proveriti vaš brend kao poslodavca na svim dostupnim kanalima i na osnovu verodostojnog sadržaja doneti odluku. Više veruju video zapisima u kojima mogu da saznaju nešto o svakdnevnici na poslu i generalnoj atmosferi među kolegama. Zbog toga mnoge kompanije sve više ulažu u događaje i aktivnosti kojima mogu oslikati ovu atmosferu, ali i motivišu svoje zaposlene da dele ove sadržaje. Neki od popularnijih hashtag-ova kompanija su #WeAreCisco, #ToBeAPartner, #MicrosoftLife i drugi. Zbog toga ćemo posebno vreme u okviru modula odvojiti upravo za ove teme kroz prikaze case study-ija.

Ispunjenje očekivanja
Da bi privukli najbolje milenijalce nije dovoljan samo opušten kodeks oblačenja, moderan kancelarijski prostor i fleksibilno radno vreme. Da biste se predstavili kao moderan poslodavac morate uložiti resurse i u vaše procese prijavljivanja i zapošljavanja. Vaši procesi online moraju biti „mobile first“, personalizovani, brzi, i morate im dati odgovor u kratkom vremenskom periodu. Zato smo temama onboarding-a i preboarding-a posvetili dovoljno vremena.

Ovo su samo neke od tema o kojima će govoriti tokom dva vikenda na Divčibarama i u Beogradu, od 30. septembra do 08. oktobra, u okviru Represent Academy. Saznajte više o seminaru Employer branding u praksi i prijavite se putem mejla na prijava@represent.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!