Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Kako privući prave talente?

Današnji kandidati imaju drugačija očekivanja. Ako želite da ih privučete, a i zadržite, morate se povezati sa njima na smislen način. Nije dovoljno da samo razumete njihova očekivanja već i da razvijete znanja kako biste ispunili ta očekivanja u vašoj kompaniji.

Pa šta danas kandidati očekuju?

Kulturu kompanije u skladu sa njihovim vrednostima
Borba za talente je u svim industrijama i kandidati su danas svesni svojih opcija. Zbog toga pre će se odlučiti za rad u kompaniji koja je u skladu sa njihovim vrednostima i težnjama kao i za brend prema kojem imaju razvijene emocije. Zbog toga govorićemo i o tome kako se prema kandidatima treba odnositi isto kao i prema kupcima naših proizvoda.

Uvide u iskustva vaših zaposlenih
Kandidati će danas pre apliciranja proveriti vaš brend kao poslodavca na svim dostupnim kanalima i na osnovu verodostojnog sadržaja doneti odluku. Više veruju video zapisima u kojima mogu da saznaju nešto o svakdnevnici na poslu i generalnoj atmosferi među kolegama. Zbog toga mnoge kompanije sve više ulažu u događaje i aktivnosti kojima mogu oslikati ovu atmosferu, ali i motivišu svoje zaposlene da dele ove sadržaje. Neki od popularnijih hashtag-ova kompanija su #WeAreCisco, #ToBeAPartner, #MicrosoftLife i drugi. Zbog toga ćemo posebno vreme u okviru modula odvojiti upravo za ove teme kroz prikaze case study-ija.

Ispunjenje očekivanja
Da bi privukli najbolje milenijalce nije dovoljan samo opušten kodeks oblačenja, moderan kancelarijski prostor i fleksibilno radno vreme. Da biste se predstavili kao moderan poslodavac morate uložiti resurse i u vaše procese prijavljivanja i zapošljavanja. Vaši procesi online moraju biti „mobile first“, personalizovani, brzi, i morate im dati odgovor u kratkom vremenskom periodu. Zato smo temama onboarding-a i preboarding-a posvetili dovoljno vremena.

Ovo su samo neke od tema o kojima će govoriti tokom dva vikenda na Divčibarama i u Beogradu, od 30. septembra do 08. oktobra, u okviru Represent Academy. Saznajte više o seminaru Employer branding u praksi i prijavite se putem mejla na prijava@represent.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!