today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Još jedan kontroverzan TV spot udruženja PETA

Udruženje za zaštitu prava životinja PETA lansiralo je kontroverzni oglasni TV spot da bi, kako kažu, podstakli ljude da postanu vegani i izbace iz ishrane hranu životinjskog porekla. Kritičari su ih odmah optužili da su ovoga puta preterali jer se šale sa ozbiljnim problemom kao što je nasilje nad ženama.
U ovom TV spotu pojavljuje se devojka koja nosi medicinsku kragnu oko vrata, stenje od bolova dok korača ulicom, a ispod kaputa se nazire da je zaboravila da obuče suknju. Kada se vrati kući, njen dečko koji je nedugo pre toga postao vegan, sedi samo u gaćama pokušavajući da popravi rupu u zidu, koja je nastala kao posledica noćašnjeg „maratonskog“ seksa, prenosi „Dejli mejl“. Dok mu ona dodaje stvari iz prodavnice, on je samo kratko upita: „Da li se osećaš bolje?“
„Ovo je Džesika. Ona pati od sindroma koji se naziva – moj dečko je postao vegan i „rasturio“ me od seksa“, govori narator u spotu Kevin Nilon.

Kritičari su odmah optužili udruženje PETA da se nepotrebno šali sa ozbiljnim problemom, kao što je nasilje nad ženama, ali i da se iz TV spota stiče utisak da dobar seks mora da bude grub i prouzrokuje povređivanje žene.
Jedan od direktora ovog udruženja, Lindzi Rajt, rekla je za Yahoo vesti da je ovaj TV spot zabavan. „Oni koji odgledaju spot do kraja vide da devojka ima nestašan i vragolast osmeh na licu. Ona je srećna što je sa njim“, rekla je Lindzi.
Ovo nije prvi put da je ovo udruženje primenilo kontorverzne metode u svojim promotivnim spotovima. Prošle godine PETA je svojim spotom sugerisala ljudima da će biti napadnuti ili ubijeni ako plivaju u vodama u kojima žive ajkule, i da će to biti neka vrsta „karmičke“ osvete za to što rade. Na posteru bila je prikazana ajkula koja jede lepo serviranu ljudsku nogu, uz natpis: Osveta je najgora!

Izvor: 24sata

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!