Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

#izazov2016: Alpiniste u ofisu

Svega 42% marketing i komunikacijskih stručnjaka reklo je da je njima definitivno mesto u top menadžmentu neke kompanije, 25% njih odgovorilo je da to mesto zaslužuju delimično, dok 20% ispitanika nije znalo odgovor na ovo pitanje, rezultati su istraživanja koje je sproveo portal Marketing mreža, u saradnji sa agencijom MASMI Beograd.

Na pitanje – kako biste ocenili važnost sektora marketinga i komunikacija u vašoj kompaniji – 38% stručnjaka reklo je da ovaj sektor nije ni važan, ni nevažan, 30% njih da je uglavnom važan, dok je 26% ispitanika ocenilo kao veoma važan za poslovanje kompanije u kojoj rade.

Kao razlog lošeg položaja struke, ispitanici su najčešće navodili nedovoljno razvijenu svest CEO-a o važnosti marketinga i komunikacija (55%), neregulisano tržište (28%), lošu reputaciju struke (27%), ali i nedovoljno angažnovanje strukovnih udruženja (24%) i nedostatak licenci (23%).

Pored toga, istraživanje je pokazalo da je svega 54% marketing i komunikacijskih stručnjaka iz kompanija i 62% profesionalaca iz agencija tek ponekada uključeno u definisanje i redefinisanje misije i vizije, kao i strateško planiranje kompanije u kojoj rade (ili klijenta).

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 275 profesionalaca iz šest država regiona, a ispitanici su stručnjaci iz oblasti marketinga i odnosa sa javnošću, zaposleni u agencijama i kompanijama. Rezultati istraživanja predstavljeni su na drugom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, u organizaciji portala Marketing mreža.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!