Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Iz Hrvatske kreće prvi svetski pokret – Pokret dobrog uticaja!

REGION – U Zagrebu je krajem prošle nedelje najavljeno da „iz Hrvatske kreće prvi svetski pokret – Pokret dobrog uticaja (The Good Influence Movement – GIM)“ koji će okupiti, obučiti i dati potvrde influenserima za odgovorno društveno delovanje i pozitivan društveni uticaj, navodi se u saopštenju.

Influenseri su popularne osobe koje svojim primerom uz pomoć društvenih mreža, televizije i drugih medija, a i uz pomoć komercijalnih sponzora, utiču na javnost u raznim oblastima, posebno preporučujući proizvode, usluge, praksu, ponašanje. Smatraju se uticajnim i navodno iskusnim i stručnim za to što govore o nečemu što promovišu.

Agencija HINA je prenela da će to biti „globalna inicijativa o etičkom kodeksu influensera“ koju je uz podršku Ambasade Francuske u Hrvatskoj pokrenula Marina Orsag, komičarka i influenserka, a koncept razradio Impact House, čija je direktorka Tamara Puhovski.

Influenseri će „procesom sertificiranja“ biti motivisani i obvezani da se posvete odgovornom društvenom delovanju i pozitivnom društvenom uticaju. To će obuhvatati obuku iz psihologije, sociologije, etike i javne komunikacije. Najavljena je i izrada prve „Etičke povelje influensera/ki“, čime će se, kao i sertifikatima, baviti grupa stručnjaka koja im može pružiti podršku i objašjenja, dodeliti ili oduzeti sertifikat.

Orsag je rekla da je „uticaj raznih influensera/ki na ljude i društvo poprilično velik“, ali da oni „ponekad ne paze dovoljno na društvenu odgovornost svojih objava“, te je zato potrebno da postoji neka organizacija koja bi oobučavala o društvenoj odgovornosti, toleranciji, jednakosti, medijskoj pismenosti i „svemu što život čini boljim“, kako bi njihove objave postale kvalitetnije i društveno odgovornije.

Orsag je najavila da krajem septembra očekuju prvu GIM konferenciju i da se već javljaju hrvatski, regionalni i strani influenseri koji žele da učestvuju, a Puhovski rekla da će 31. avgusta u Zagrebu organizovati okrugli sto i predstavljanje „Etičkog kodeksa influensera/ki“.

„Možemo i moramo raspravljati o tome da li je influenserstvo nova struka, ali ne možemo raspravljati o tome da svaka pozicija moći mora biti uparena s razumevanjem i poštovanjem odgovornosti koju ta moć nalaže“, istakla je Puhovski.

Ona je rekla da se ne može ignorisati društvena moć influensera jer se u svetu 82 odsto nekih kategorija kupaca oslanja na preporuke influensera, a računa se da jedan dolar uložen u influensere, donosi 5,78 dolara dobiti, navodi se u saopštenju.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!