Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Internet oglašavanje sve popularnije među brendovima

Godinama sve veći broj firmi „dolazi“ na internet, a internet oglašavanje postaje jako važan faktor u pogledu dolaska do korisnika, kaže Dragan Varagić. Tržište internet oglašavanja u Srbiji svake godine raste 100 odsto, ali je i dalje iza zemalja poput Češke, čije je tržište deset puta veće od našeg, ocenio je predavač na IT akademiji Dragan Varagić na konfereniji “E-trgovina 2013″ .
Varagić ocenjuje da položaj Srbije u internet oglašavanju zavisi od toga s kim se merimo. Tako se Srbija, prema njegovim rečima, nalazi ispred Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Albanije, ali Češka ima deset puta veće tržište internet oglašavanja, odnosno ljudi plaćaju deset puta više za oglašavanje na internetu nego što je to u Srbiji. Prednost internet oglašavanja u odnosu na druge vidove marketinga, smatra on, predstavlja merljivost, odnosno mogućnost da se precizno izračunaju efekti na osnovu prodaje.
Osvrćući se na važnost osvežavanja sajtova i održavanja “koraka s vremenom” u njihovom vizuelnom identitetu i utisku, Varagić napominje da internet prezentacije preduzeća treba da budu ažurne i da se vodi računa o dopunjavanju sadržaja novim informacijama.
„U praksi se pokazalo da čim firma ima koristi od interneta, ođednom sve to postaje vrlo ažurno, lepo, javljaju se nove verzije sajtova, novi sadržaji. Kad imate firmu koja hoće da zarađuje pare, pošto, nažalost, u Srbiji postoje firme koje neće da zarađuju pare zato što ne rade kako treba, kada vide da dobijaju sredstva od nečeg, oni se odmah trude“, kaže Varagić.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!