test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Internet oglašavanje: Rast u Srbiji u 2011. čak 46%

Sa Interact konferencije u Barseloni stižu nam zanimljivi podaci: svaki peti evro koji se potroši na oglašavanje u Evropi odlazi na internet oglašavanje. Ovo je rezultat godišnjeg istraživanja AdEx Benchmark koje je sproveo IAB Europe. Evropsko online tržište oglašavanja dostiglo je vrednost od 20,9 milijardi evra, odnosno zabeležilo je rast od 14,5% u 2011. u odnosu na 2010. Zanimljivo je, recimo, da je ukupno tržište oglašavanja, kada se izuzme online, zabeležilo rast od samo 0,8% u istom periodu.
Najveći rast zabeležen je u Rusiji (55,5%) i Srbiji (46%), a najmanji u Norveškoj (5,5%) i Rumuniji (4,6%). Rusija je sada šesto najveće tržište za online oglašavanje, uz Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju i Holandiju. Tih šest zemalja zauzimaju skoro 67,9% evropskog tržišta oglašavanja. Kada je reč o vrstama online oglašavanja: najveći rast zabeležio je search (17,9%), a značajno je porastao i display potpomognut novim formatima uključujući video i mobilno oglašavanje. Takođe, video je dostigao 8,2% display oglašavanja, a mobilno oglašavanje zauzima 1-3% display oglašavanja, ali raste u proseku 45,6%.

Više pogledajte na www.iabuk.net.

Izvor: httpool blog

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!