Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Inicijativa „U ime obitelji“ nakon logoa ukrala i fotografiju

REGION – Nakon što je ukrala logo neprofitne jevrejske organizacije Jewish Family, inicijativa „U ime obitelji“ sada je na svojim plakatima objavila i fotografiju iranske grafičke umetnice Bahareh Bisheh objavljene na Flickr-u (bez navođenja izvora).
Fotografija prikazuje devojčicu koja leži na tlu na kojem je kredom nacrtana žena. Na plakatu inicijative piše: „Ova devojčica nikada nije videla svoju majku pa je nacrtala kredom i zaspala na njoj. Svakom detetu trebaju mama i tata!“ Kako ističe Libela.org, na Facebook stranici inicijative „U ime obitelji“ pedantno se brišu svi komentari koji inicijativu optužuju za ovu krađu.
U komentarima ispod fotografije sama umetnica je objasnila o čemu se na fotografiji radi nakon što su neki komentarisali usamljenu devojčicu: „Ova devojčica je moja rođaka i zaspala je na asfaltu ispred moje kuće. Verovatno se igrala te samo legla i zaspala. Popela sam se na sto kako bih je fotografisala. Ne radi se o napuštenom detetu i nema nikakve tragične priče. Iskoristila sam priliku za kreativnost, to je stil fotografisanja“, napisala je.
Zanimljivo je da je autorka već obaveštena o tome da je njenu fotografiju iskoristila inicijativa „U ime obitelji“. Hrvatski su joj građani to već poručili u komentarima fotografije te joj savetuju da ih tuži.

Više informacija pročitajte na portalu index.hr.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!